Мања слова Већа слова РСС
>

У наредном периоду очекује се пораст броја туриста из Израела

У наредном периоду очекује се пораст броја туриста из Израела
Датум објаве: 22.02.2017 12:08 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић састао се са почасним конзулом Црне Горе у Израелу, Нимродом Ринотом.

Почасни конзул Ринот захвалио се на пријему те оцијенио да постоји велики потенцијал за повећање броја туриста из Израела, са чиме се сагласио и министар Радуловић. Он је навео да се спроводе активности на повећању броја постојећих и успостављању нових авио-летова те додао да је према оцјенама компаније „Исраир“ претходна сезона 2016. била веома успјешна као и да се Црна Гора нашла на трећем мјесту листе најбољих дестинација према истраживању о путовањима које је објавио портал „Wала“ у сарадњи са порталом „Ламатаyел”. Овом приликом, Ринот је изразио и заинтересованост нових компанија за летове на овој релацији, те најавио и смањење цијена авио-карата. Такође, најавио је и одржавање конференције „Гатеwаy то Монтенегро“, која ће бити организована ове године у Будви, и на којој ће бити представљене инвестиционе могућности из области туризма, пољопривреде итд. те у том погледу затражио подршку Министарства одрживог развоја и туризма.

Министар Радуловић изразио је пуну подршку одржавању конференције. Он је оцијенио да је у претходном периоду остварена успјешна сарадња ових двију земаља те да је у наредном периоду потребно радити на њеном унапређењу.

Саговорници су се сагласили да је успостављање директне авио-линије на релацији Црна Гора - Тел Авив у знатној мјери допринијело порасту броја туриста из Израела у Црној Гори те изразили очекивање да ће се пораст броја посјета туриста из те земље наставити и у наредном периоду.