Manja slova Veća slova RSS
>

Predstavljen zajednički turistički proizvod Crne Gore i Srbije

Predstavljen zajednički turistički proizvod Crne Gore i Srbije
Datum objave: 22.02.2017 18:59 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Zajednički turistički proizvod Crne Gore i Srbije, pod sloganom 'Wild Soul of Europe' prezetovan je danas u Privrednoj komori Srbije u Beogradu. Proizvod podrazumijeva ture aktivnog turizma na lokacijama u Srbiji i Crnoj Gori, a osmišljen je kao rezultat saradnje Privredne komore Crne Gore i Privredne komore Srbije, nacionalnih turističkih organizacija Crne Gore i Srbije, a na inicijativu Ambasade Crne Gore u Beogradu.

Na današnjem događaju koji prethodi beogradskom Sajmu turizma na kome je Crna Gora zemlja partner, predstavljena je brošura sa detaljima sedam tura koje će biti u ponudi, a koje traju od šest do trinaest dana. U okviru ponude nalaze se biciklističke i šetačke ture, rafting, kanjoning, planinarenje, posjeta pećinama, džip safari, degustacije nacionalnih specijaliteta i vina, itd.

Ture će biti u ponudi već od ove sezone, a očekujemo da će zainteresovati turiste koji će posjetiti Srbiju i Crnu Goru. Zajednički turistički proizvod, sačinjen od najbolje ponude dvije zemlje, može biti atraktivan za veliki broj turista i doprinijeti većoj prepoznatljivosti i produženju sezone. Smatramo da regionalna saradnja kroz partnerstva sa ciljem stvaranja novih mogućnosti za jačanje konkurentnosti, odgovoran i održivi turistički razvoj, predstavlja budućnost daljeg razvoja turizma kao privredne grane.

Zemlje regiona udruženo mogu parirati vodećim svjetskim turističkim destinacijama. Grupa od 29 zemalja oko Sredozemnog mora predstavlja vodeću svjetsku turističku destinaciju i u pogledu međunarodnog i u pogledu domaćeg turizma. Mediteran je zabilježio preko 350 miliona međunarodnih turističkih dolazaka, što iznosi skoro jednu trećinu svjetskih dolazaka, odnosno jedan od tri međunarodnih turista u svijetu putuje u neku od mediteranskih zemalja. Pri tom, najveća turistička gustina zabilježena je u manjim zemljama, kao što je Crna Gora, a posebno imponuje podatak da smo kao destinacija karakteristični po tome da našu zemlju posjeti tri puta više turista nego što imamo stanovnika.

Brošura koju su predstavili odbori za turizam dviju privrednih komora u saradnji sa nacionalnim turističkim organizacijama, kroz prezentovanje turističkih programa baziranih na prirodnom i kulturnom nasledju Srbije i Crne Gore biće katalizator povezivanja turističkih privreda i doprinijeće jačanju konkurentske pozicije regiona u odnosu na strana udaljena tržišta.


Video materijal dostupan je na sajtu: http://www.infobiro.tv/  

Brošuru sa detaljima tura možete preuzeti OVDJE.