Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

>

Otvoren Sajam turizma u Beogradu, potpisan Memorandum o saradnji u oblasti turizma između Crne Gore i Srbije

Otvoren Sajam turizma u Beogradu, potpisan Memorandum o saradnji u oblasti turizma između Crne Gore i Srbije
Datum objave: 23.02.2017 16:45 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Danas je u Beogradu otvoren 39. Sajam turizma na kome je Crna Gora zemlja partner. Na otvaranju sajma govorili su ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović i ministar trgovine, telekomunikacija i turizma i potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, dok je Sajam svečano otvorio premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Ministar Radulović istakao je zadovoljstvo saradnjom sa Srbijom u oblasti turizma i činjenicom da je po prvi put u novijoj istoriji Crna Gora zemlja partner na Sajmu turizma. Ministar je napomenuo da povezivanjem ponuda region ima veliku šansu da osvoji nova, daleka tržišta i poveća broj turista i godišnje prihode od turizma.

Ministar Ljajić je istakao zadovoljstvo porastom sektora turizma u Srbiji u poslednjih nekoliko godina, kao i sve boljom regionalnom saradnjom, u cilju privlačenja turista sa novih tržišta.

Premijer Vučić je naglasio da samo konkretnom saradnjom region može računati na povećanje posjećenosti i prepoznatljivost u regionu.

Crna Gora se na Sajmu predstavlja pod sloganom „Crna Gora – uvijek drugačija“, a na štandu se nalaze Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, lokalne turističke agencije, predstavnici hotela, turističkih agencija, itd.

Tokom prvog dana Sajma, ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović i ministar trgovine, telekomunikacija i turizma Srbije Rasim Ljajić potpisali su novi Memorandum o saradnji u oblasti turizma.

Uvažavajući značaj koji regionalna saradnja ima, prvenstveno u smislu unapređenja odnosa na bilateralnoj osnovi usmjerenih ka realizaciji ciljeva koji su zajednički za razvoj regiona, potpisivanjem Memoranduma o saradnji u oblasti turizma između naše dvije države, nastojimo u još većoj mjeri afirmisati pristup kojim se kroz regionalni koncept saradnje obezbjeđuje implementacija razvojnih ciljeva na nacionalnom nivou, doprinoseći na taj način prosperitetu i regiona.

Polazeći od tako utvrđenog načina zajedničkog djelovanja, Memorandum stvara preduslove za ostvarenje sinergije raznolikosti turističkih proizvoda Crne Gore i Srbije, odnosno za iniciranje programskih aktivnosti i projekata čija će realizacija omogućiti povezivanje ne samo institucija koje se bave turizmom već i onih čija je djelatnost na indirektan način povezana s turizmom, čime se stvara šira baza za intenzivniji društveno-ekonomski razvoj.

U tom smislu, Vlada Crne Gore u potpunosti daje podršku razvojnim idejama koje se odnose na saradnju sa Republikom Srbijom, prije svega zbog činjenice da samo zajedničkim naporima dajemo doprinos napretku regiona kao cjeline.

Video materijal dostupan je na sajtu: http://www.infobiro.tv/