Мања слова Већа слова РСС
>

Отворен Сајам туризма у Београду, потписан Меморандум о сарадњи у области туризма између Црне Горе и Србије

Отворен Сајам туризма у Београду, потписан Меморандум о сарадњи у области туризма између Црне Горе и Србије
Датум објаве: 23.02.2017 16:45 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризма

Данас је у Београду отворен 39. Сајам туризма на коме је Црна Гора земља партнер. На отварању сајма говорили су министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић и министар трговине, телекомуникација и туризма и потпредсједник Владе Србије Расим Љајић, док је Сајам свечано отворио премијер Србије Александар Вучић.

Министар Радуловић истакао је задовољство сарадњом са Србијом у области туризма и чињеницом да је по први пут у новијој историји Црна Гора земља партнер на Сајму туризма. Министар је напоменуо да повезивањем понуда регион има велику шансу да освоји нова, далека тржишта и повећа број туриста и годишње приходе од туризма.

Министар Љајић је истакао задовољство порастом сектора туризма у Србији у последњих неколико година, као и све бољом регионалном сарадњом, у циљу привлачења туриста са нових тржишта.

Премијер Вучић је нагласио да само конкретном сарадњом регион може рачунати на повећање посјећености и препознатљивост у региону.

Црна Гора се на Сајму представља под слоганом „Црна Гора – увијек другачија“, а на штанду се налазе Национална туристичка организација Црне Горе, локалне туристичке агенције, представници хотела, туристичких агенција, итд.

Током првог дана Сајма, министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић и министар трговине, телекомуникација и туризма Србије Расим Љајић потписали су нови Меморандум о сарадњи у области туризма.

Уважавајући значај који регионална сарадња има, првенствено у смислу унапређења односа на билатералној основи усмјерених ка реализацији циљева који су заједнички за развој региона, потписивањем Меморандума о сарадњи у области туризма између наше двије државе, настојимо у још већој мјери афирмисати приступ којим се кроз регионални концепт сарадње обезбјеђује имплементација развојних циљева на националном нивоу, доприносећи на тај начин просперитету и региона.

Полазећи од тако утврђеног начина заједничког дјеловања, Меморандум ствара предуслове за остварење синергије разноликости туристичких производа Црне Горе и Србије, односно за иницирање програмских активности и пројеката чија ће реализација омогућити повезивање не само институција које се баве туризмом већ и оних чија је дјелатност на индиректан начин повезана с туризмом, чиме се ствара шира база за интензивнији друштвено-економски развој.

У том смислу, Влада Црне Горе у потпуности даје подршку развојним идејама које се односе на сарадњу са Републиком Србијом, прије свега због чињенице да само заједничким напорима дајемо допринос напретку региона као цјелине.

Видео материјал доступан је на сајту: хттп://www.инфобиро.тв/