Manja slova Veća slova RSS
>

Godišnji sastanak Evropske Komisije za putovanja (ETC) u Budvi

Godišnji sastanak Evropske Komisije za putovanja (ETC) u Budvi
Datum objave: 02.03.2017 15:52 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Crna Gora je zemlja domaćin godišnjeg sastanka Evropske Komisije za putovanja koji se održava u Budvi u hotelu Splendid u periodu od 02. do 04. marta 2017. Godine, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore. Tokom ovog događaja održavaju se radni sastanci ETC MIG (Market Intelligence Group) i ETC MKG (Marketing Group), odnosno grupa koje se bave istraživanjem tržišta, izradom studija, projekcija i marketingom.

Na sastancima u Budvi će biti razmatran godišnji plan istraživanja za 2018. godinu, projekcije i očekivanja za turističku 2017. godinu, a biće predstavljeni primjeri dobre prakse zemalja članica kada su u pitanju istraživanja tržišta. Evropska komisija za putovanja priprema Marketing strategiju za Evropu, čemu je posvećena posebna pažnja u okviru diskusije radnog tima. Na sastancima će se, takođe, diskutovati o daljim istraživanjima tražnje i marketinškim aktivnostima na udaljenim emitivnim tržištima.

Organizacija ovakvih sastanaka je prilika za razmjenu iskustva i znanja sa kolegama širom Evrope, produbljivanje saradnje, ali i prilika za upoznavanje svjetskih eksperata kada su u pitanju istraživanja i marketing u turizmu.

Tokom ETC MIG sastanka imenovano je novo rukovodstvo grupe. Nakon Irske, predsjedavanje MIG grupe je preuzeo Portugal u čije ime je turistička organizacija Portugala imenovala predsjednika Serhia Guereira (Sergio Guerreiro). Ovom prilikom izabrani su i potpredsjednici, a po prvi put čast je pripala i Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore u čije ime je za potpredsjednika imenovan Emil Kukalj, menadžer i dugogodišnji član.

ETC je jedna od najstarijih evropskih organizacija formirana 1948. godine u Norveškoj, koja danas okuplja 32 evropske nacionalne turističke organizacije. Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je punopravna članica ove organizacije od 2006. godine.

Organizaciju ovog sastanka podržali su hoteli “Splendid” i “The Queen of Montenegro”, kao i lokalne turističke organizacije Budve, Kotora i Herceg Novog.

Video materijal dostupan je na linku:
https://transfer.pcloud.com/download.html?code=5ZXh8qZV2eA0Hff6T0ZwLsVZjiVble1poa72wfW9w5vd3SpcLkmy