Мања слова Већа слова РСС
>

Годишњи састанак Европске Комисије за путовања (ЕТЦ) у Будви

Годишњи састанак Европске Комисије за путовања (ЕТЦ) у Будви
Датум објаве: 02.03.2017 15:52 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризма

Црна Гора је земља домаћин годишњег састанка Европске Комисије за путовања који се одржава у Будви у хотелу Сплендид у периоду од 02. до 04. марта 2017. Године, у сарадњи са Националном туристичком организацијом Црне Горе. Током овог догађаја одржавају се радни састанци ЕТЦ МИГ (Маркет Интеллигенце Гроуп) и ЕТЦ МКГ (Маркетинг Гроуп), односно група које се баве истраживањем тржишта, израдом студија, пројекција и маркетингом.

На састанцима у Будви ће бити разматран годишњи план истраживања за 2018. годину, пројекције и очекивања за туристичку 2017. годину, а биће представљени примјери добре праксе земаља чланица када су у питању истраживања тржишта. Европска комисија за путовања припрема Маркетинг стратегију за Европу, чему је посвећена посебна пажња у оквиру дискусије радног тима. На састанцима ће се, такође, дискутовати о даљим истраживањима тражње и маркетиншким активностима на удаљеним емитивним тржиштима.

Организација оваквих састанака је прилика за размјену искуства и знања са колегама широм Европе, продубљивање сарадње, али и прилика за упознавање свјетских експерата када су у питању истраживања и маркетинг у туризму.

Током ЕТЦ МИГ састанка именовано је ново руководство групе. Након Ирске, предсједавање МИГ групе је преузео Португал у чије име је туристичка организација Португала именовала предсједника Серхиа Гуереира (Сергио Гуерреиро). Овом приликом изабрани су и потпредсједници, а по први пут част је припала и Националној туристичкој организацији Црне Горе у чије име је за потпредсједника именован Емил Кукаљ, менаџер и дугогодишњи члан.

ЕТЦ је једна од најстаријих европских организација формирана 1948. године у Норвешкој, која данас окупља 32 европске националне туристичке организације. Национална туристичка организација Црне Горе је пуноправна чланица ове организације од 2006. године.

Организацију овог састанка подржали су хотели “Сплендид” и “Тхе Qуеен оф Монтенегро”, као и локалне туристичке организације Будве, Котора и Херцег Новог.

Видео материјал доступан је на линку:
хттпс://трансфер.пцлоуд.цом/доwнлоад.хтмл?цоде=5ЗXх8qЗВ2еА0Хфф6Т0ЗwЛсВЗјиВбле1поа72wфW9w5вд3СпцЛкмy