Мања слова Већа слова РСС
>

Одржана И сједница Тендерске комисије за валоризацију туристичких локалитета

Одржана И сједница Тендерске комисије за валоризацију туристичких локалитета
Датум објаве: 04.03.2017 08:46 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Прва сједница Тендерске комисије за валоризацију туристичких локалитета којом је предсједавао предсједник Тендерске комисије, министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић, одржана је данас у просторијама Министарства одрживог развоја и туризма.

Чланови комисије разматрали су пројектне активности Тендерске комисије, у складу са Одлуком о плану приватизације за 2017. годину. С тим у вези, на сједници су дефинисани приоритети у пројектним активностима, поводом чега је закључено да се у што краћем року припреми тендерска документација и дефинишу будући кораци у раду, како би се постојећа инвестициона активност унаприједила и створили услови за нове развојне пројекте.

На сједници Комисије отворена је једина пристигла понуда на међународни Јавни позив за давање у дугорочни закуп локалитета ВТК „Медитеран”, Жабљак, коју је доставила компанија ЦГ СКИ са сједишем на Жабљаку, те констатовано да је иста достављена благовремено, у складу са роковима назначеним у Тендерској документацији.

С тим у вези, именован је Радни тим са задатком да испита формалну исправност понуде, након чега ће Тендерска комисија утврдити да ли је понуда припремљена у складу са критеријумима датим у тендерској документацији.

Тендерска комисија за валоризацију туристичких локалитета именована је Одлуком Савјета за приватизацију и капиталне пројекте од 21. фебруара 2017. године и представља континуитет у реализацији обавеза из дјелокруга рада претходне Комисије, односно Савјета.

У новом сазиву Тендерске комисије за валоризацију туристичких локалитета су: Павле Радуловић, министар одрживог развоја и туризма – предсједник и чланови Драган Дармановић, Министарство финансија; Алма Љуљанај, Министарство одбране; Драгана Ченић, Министарство одрживог развоја и туризма; Данило Гвозденовић, Министарство одрживог развоја и туризма; Ангелина Живковић, Министарство саобраћаја и поморства; Бисерка Драгићевић, секретар Секретаријата за развојне пројекте; Владимир Бератовић, савјетник предсједника Владе; Светлана Митровић, савјетница потпредсједника Владе за економску политику и финансијски систем; Драган Ковачевић, директор Управе за некретнине; Драгана Ђурановић, Заштитница имовинско правних интереса ЦГ; Предраг Јелушић, директор ЈП за управљање морским добром и Азра Вуковић, директорица ЈП Национални паркови ЦГ.