Мања слова Већа слова РСС
>

Црна Гора добитник признања за најбоље представљање манифестација и дестинација на Београдском Манифесту

Црна Гора добитник признања за најбоље представљање манифестација и дестинација на Београдском Манифесту
Датум објаве: 26.07.2017 10:41 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Након завршеног трећег Београдског манифеста, најуспјешнијег до сада, који је посјетило око 90 000 људи, спроведена је анкета о успјеху, програмским садржајима, недостацима као и о начину представљања излагача и учесника на фестивалу.

Анкетирани грађани су изнијели бројне похвале и конструктивне предлоге на шта обратити пажњу и како унаприједити фестивал у наредним годинама. Највећи утисак и најбоље оцјене за свеукупно представљање манифестација и дестинација посјетиоци Београдског Манифеста дали су Црној Гори, те је тим поводом организациони одбор фестивала додијелио признање нашој држави за најбоље представљање манифестација и дестинација, као и максималан допринос развоју овог фестивала, као јединствене туристичко-привредне платформе. Плакета је уручена амбасадору Црне Горе у Републици Србији Њ.Е. господину Браниславу Мићуновићу.

Подсјећамо да је Национална туристичка организација Црне Горе, у сарадњи са Министарством одрживог развоја и туризма, Амбасадом Црне Горе у Републици Србији, локалним туристичким организацијама и партнерима из туристичке привреде, трећи пут учествовала на Београдском Манифесту који је одржан у периоду од 26. до 28. маја на Калемегдану.

Представљена је понуда за овогодишњу туристичку сезону, а посебна пажња посвећена је промоцији манифестација и музичких фестивала, као и гастрономске понуде. Посјетиоци су имали прилику да дегустирају црногорски сир и пршуту, руштуле, приганице, маслине и производе компаније „13. јул Плантаже“. Током Манифеста на изложбеном простору Црне Горе приређена је и анимација за најмлађе посјетиоце, као и наградна игра.

Београдски Манифест је највећи породични фестивал у региону који се претходних година позиционирао као јединствена платформа за промоцију манифестација и туристичких дестинација из Србије и региона. Концепт фестивала омогућава посјетиоцима да се кроз забаван и квалитетно проведен породични дан, упознају са могућностима које нуди регионална туристичка понуда као и да се на занимљив и интерактивни начин представе брендови партнера манифестације.