Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Туристичка понуда Црне Горе на 50. међународном Сајму туризма у Новом Саду

Саопштење: Туристичка понуда Црне Горе на 50. међународном Сајму туризма у Новом Саду
Датум објаве: 06.10.2017 07:44 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризма

Национална туристичка организација Црне Горе, у сарадњи са локалним туристичким организацијама, представља своју понуду на јубиларном 50. међународном сајму туризма који се одржава у Новом Саду, у периоду од 5. до 7. октобра. У име Црне Горе, која је већ трећу годину за редом, земља партнер овог сајма, на церемонији свечаног отварања присутнима се обратио амбасадор Црне Горе у Републици Србији Бранислав Мићуновић. Након тога, сајам је званично отворио потпредсједник Покрајинске Владе Војводине и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић.

Током сајма, поред промоције актуелне туристичке понуде за период постсезоне, новогодишњих празника и зимске сезоне, планирано је и представљање бројних културних и забавних манифестација. Локалне туристичке организације Тивта, Котора и Херцег Новог на сајму представљају и програме дочека Нове године у својим општинама, а дочек на отвореном биће организован и у Бару, Будви и Подгорици. Црногорски штанд привукао је велику пажњу посјетилаца сајма и медија из Србије.

Уочи сајма у Новом Саду у Београду је одржана 7. бизнис конференција „Туристичко тржиште Југоисточне Европе СЕЕТ 2017”. На отварању конференције присутне је поздравио Дамир Давидовић државни секретар у Министарству одрживог развоја и туризма Црне Горе. Директорица Радак Кукавичић учествовала је на панелу под називом „Гдје смо на глобалној туристичкој мапи?”. Стручни колегијум ове бизнис конференције додијелио је Националној туристичкој организацији Црне Горе награду Бранд Леадер Аwард 2017.

Другог дана сајма, биће одржана 9. регионална бизнис конференција Бизнис плуса „Све боје регионалног туризма” на којој ће такође учествовати директорица НТО ЦГ Жељка Радак Кукавичић.

Наступ Црне Горе на овом сајму организован је у сарадњи са Амбасадом Црне Горе у Републици Србији, уз значајну подршку генералног конзула Црне Горе у Републици Србији Драгана Канкараша.

На заједничком штанду своју понуду представљају туристичке организације: Улциња, Бара, Будве, Тивта, Котора, Херцег Новог, Подгорице, Пљеваља, Мојковца, Бијелог Поља, Никшића, Берана, Даниловграда, стратешки партнери „ХГ Будванска Ривијера” и „ЈП Морско добро”, као и компанија „13. јул Плантаже”.

ПР служба Националне туристичке организације Црне Горе