Мања слова Већа слова РСС
>

Одржан састанак са представницима општина поводом Закона о планирању простора и изградњи објеката

Одржан састанак са представницима општина поводом Закона о планирању простора и изградњи објеката
Датум објаве: 06.10.2017 17:17 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Састанак са представницима општина поводом недавно усвојеног Закона о планирању простора и изградњи објеката одржан је у просторијама Министарства одрживог развоја и туризма у четвртак, 5. октобра. Тема састанка била је имплементација Закона и презентација одређених рјешења.

Састанку су присуствовали представници Главног града Подгорица, Пријестонице Цетиње, општина Бијело Поље, Улцињ, Беране, Колашин, Мојковац, Пљевља, Рожаје, Тиват, Никшић, Даниловград, Бар, Андријевица, Жабљак, Гусиње, Петњица и Шавник, као и представници Управе за инспекцијске послове и Заједнице општина Црне Горе.

Министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић је истакао да ће урбанистичко-техничке услове моћи да издају све општине које за то буду заинтересоване, као и привредна друштва са лиценцом за ревизију и надзор. Такође, Радуловић је нагласио да општине према новом, законском рјешењу имају више суштинског утицаја на доношење планова и стање у простору, али и више одговорности.

Радуловић је најавио и да ће у Министарству бити формиран посебан директорат за инспекцијске послове и лиценцирање, а да ће се број инспектора одредити посебно за сваку општину.

Министар је најавио да ће у сарадњи са Заједницом општина бити организоване радионице у циљу детаљнијег представљања нових законских рјешења и обуке општинских служби које ће спроводити Закон.