Мања слова Већа слова РСС
>

Агенти водећих пољских и чешких туроператора у студијској посјети Црној Гори

Агенти водећих пољских и чешких туроператора у студијској посјети Црној Гори
Датум објаве: 11.10.2017 09:28 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


У организацији Националне туристичке организације Црне Горе и Амбасаде Црне Горе у Пољској у Црној Гори у периоду од 09. до 13. октобра бораве представници туроператора из Пољске и Чешке.

Ријеч је о водећим пољским и чешким туроператорима и агенцијама, WЕЦО Травел, Нобле Цонциерге, Wхy нот Травел Асиана, Ацтиве Зоне, Етравел, Авиарепс, Инцентиве Царе, Безкресy и Мазуркас Травел, који ће имати прилику да се упознају са туристичком понудом Црне Горе.

Током прва два дана боравка у Црној Гори, представници туроператора и агенција из Пољске и Чешке, посјетили су вински подрум Шипчаник гдје су имали прилику да дегустирају традиционална црногорска вина компаније Плантаже 13. јул, Стари град Бар и Стару маслину као и Стари град Улцињ и Аду Бојану. Наредних дана они ће обићи познате туристичке локалитете у Будви, Котору, Херцег Новом и Цетињу и том приликом се сусрести са представницима локалних туристичких организација и туристичке привреде. У оквиру посјете, агенти ће имати прилику да обиђу и НП Дурмитор и Ловћен као и етно село Невидио. Евиднетно је да последњих година биљежимо значајан раст туриста са тржишта Пољске. Према последњим званичним подацима који се односе на првих осам мјесеци 2017. године, туристи из Пољске налазе се на високом четвртом мјесту у структури страних туриста који су боравили у колективном смјештају.

Национална туристичка организација Црне Горе у сарадњи са локалним туристичким организацијама и туристичком привредом у континуитету организује студијске посјете туроператора и медија из различитих земаља. Циљ организације студијских посјета је да се Црна Гора промовише као интересантна дестинација на различитим тржиштима која имају велики потенцијал.

Претходне недјеље у Црној Гори је боравила ТВ екипа из Словеније која је снимала познату туристичку емисију „Уживајмо” на различитим локацијама у Црној Гори, а наредних дана у сарадњи са ЈИЦА (Јапанском агенцијом за међународну сарадњу) , Црну Гору ће посјетити и десет водећих туроператора из Јапана