Мања слова Већа слова РСС
>

Туристичка понуда Црне Горе на сајму туризма „ТТГ Инцонтри 2017”у Риминију

Туристичка понуда Црне Горе на сајму туризма „ТТГ Инцонтри 2017”у Риминију
Датум објаве: 12.10.2017 13:56 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Национална туристичка организација Црне Горе, у сарадњи са представницима локалних туристичких организација и туристичке привреде представља туристичку понуду Црне Горе на 54. Међународном сајму туризма „ТТГ Инцонтри 2017“, који се одржава од 12. до 14. октобра у Риминију. На црногорском штанду поред НТО ЦГ своју понуду представљају локалне Туристичке организације Будве, Бара, Котора, Тивта, Подгорице, Цетиња и Херцег Новог као и хотел Маестрал Ресорт & Цасино и национална авиокомпанија Монтенегро Аирлинес.

Представници локалних туристичких организација и туристичке привреде одржали су састанке са заинтересованим новим партнерима око закупа капацитета и посјете група у току љетње и зимске сезоне. Најаве за следећу сезону су добре, па из националне авиокомпаније Монтенегро Аирлинес најављују да ће као и до сада саобраћати на редовној линији из Подгорице за Рим и то три пута седмично (уторком, петком и недјељом), док ће се током 2018. године саобраћај појачати за још једну додатну ротацију сриједом, дакле 4 пута седмично. Што се цхартер летова тиче, МА ће на захтјев закупаца обављати цхартер летове ка Барију и Напуљу. Поред повећања броја летова за следећу сезону, из хотела Маестрал Ресорт & Цасино најављују продужетак сарадње са туроператором Басиц Оне.

Последњих година примјетан је константан пораст броја туриста и остварених ноћења из Италије. У 2016. години у Црној Гори боравило је око 40 хиљада туриста из Италије који су остварили преко 170 хиљада ноċења.

ТТГ Инцонтри је главни међународни Б2Б сајам туризма у Италији. Представља добру платформу за преговоре, умрежавање и пословање између италијанских и међународних компанија и посредника за туристичке производе. ТТГ Инцонтри је обавезан догађај за све професионалце у сектору туризма. Процјена је да ће ове године на сајму бити присутно око 70,000 професионалаца из 130 дестинација, као и око 700 новинара и медија.