Мања слова Већа слова РСС
>

Туристичка понуда Црне Горе представљена у Техерану, крећу чартер летови из главног града Ирана

Туристичка понуда Црне Горе представљена у Техерану, крећу чартер летови из главног града Ирана
Датум објаве: 23.11.2017 13:48 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризма

Пословна радионица између црногорских туристичких привредника и партнера из Исламске Републике Иран одржана је данас у Техерану у организацији Националне туристичке организације Црне Горе и Монтенегро Аирлинес-а. Основни циљ организације ове радионице био је успостављање контаката са партнерима и преговарање о куповини услуга и пакет аранжмана.

Учеснике радионице је, у име Националне туристичке организације Црне Горе, поздравила директорица Жељка Радак Кукавичић и упознала их са туристичком понудом наше дестинације, док су представници националног авио превозника Монтенегро Аирлинес представили флоту и понуду за љетњу туристичку сезону 2018. године.

Током радионице, одржани су бројни састанци са више од 70 окупљених представника иранских туроператора, међу којима: Абан Гасхте Асеман, Арезоо Сафар Парсиан, Асиа 2000, Голестан Гходс, Марцо Поло, Холидаy Травел, Аyсан Парваз, Исфахан Травел, Сафар Доустан Гхарн Хам Наваз, Хамоун Парваз, Карван Хаваyи, Мобин Парваз Сиван, Ника Гасхт, Падидех 81, Рома Парваз, Салам Парваз, Сетаре Донбале Дар, Такин Сеир, Татилат и други. Осим туроператора, пословној радионици су присуствовали и представници туристичког удружења Техерана.

Национални авио-превозник Монтенегро Аирлинес је током овог догађаја потписао уговор о успостављању чартер саобраћаја из Техерана за Подгорицу са туроператором Иран Негин Парваз. Уговором је предвиђена реализација серије чартер летова за период март и април 2018. године, док су активности у правцу постизања договора о наставку сарадње за период од почетка јуна до краја септембра 2018. године у току.

Испред туристичке привреде Црне Горе у радионици су учествовали представници хотелских компанија Монтенегро Старс Хотел Гроуп и ХГ Будванска Ривијера, хотела Центре Вилле, туристичких агенција Флy Монтенегро и Компас Монтенегро, као и представници локалне туристичке организације Бара.

Организација оваквих радионица се показала као веома успјешан модел за успостављање контаката са заинтересованим туроператорима са емитивних тржишта, нарочито имајући у виду да се намјенски организују за Црну Гору и у складу са њеном туристичком понудом.