Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Делегација Црне Горе боравила у званичној посјети Свјетској туристичкој организацији

Саопштење: Делегација Црне Горе боравила у званичној посјети Свјетској туристичкој организацији
Датум објаве: 19.12.2017 09:35 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризма

Делегација на челу са министром одрживог развоја и туризма Павлом Радуловићем боравила је у званичној посјети Свјетској туристичкој организацији Уједињених нација (УНWТО) у Мадриду.

Тим поводом, одржани су и састанци са генералним секретаром Талебом Рифаијем, као и са руководством организације. Министар Радуловић и генерални секретар Рифаи сагласили су се да Црна Гора и УНWТО већ дуги низ година имају успјешну сарадњу а саговорници су такође разговарали и о могућностима даљег активног учешћа Црне Горе у различитим активностима УНWТО-а.

Током састанака дискутовано је о актуелним питањима и најважнијим областима наставка сарадње као што су: експертска помоћ УНWТО-а у области унапређења статистике у туризму у Црној Гори, у изради стратешких докумената и легислативе, превазилажењу проблема сезоналности, унапређењу стандарда квалитета услуге, промоцији и брендирању дестинације и сл.

УНWТО је исказао спремност да подржи наставак обуке кадрова, прије свега кадрова у администрацији, на факултетима, али и и генералну обуку запослених у туристичкој индустрији по моделу који предложи Министарство.

Разматран је и остварени напредак у сектору туризма у Црној Гори и констатовано да постоје сви предуслови да се тренд раста настави и у периоду који је пред нама.

Током посјете, министар Радуловић одржао је и уводно излагање на семинару: „Туризам и култура: бенефити одрживих развојних циљева у Европи“ који је УНWТО организовао са ЕУ институцијама у Мадриду, и том приликом указао на важност и разноврсност културног насљеђа у Црној Гори и значај који може имати за укупни развој и позиционирање Црне Горе као туристицке дестинације.

Министар Радуловић се током посјете сусрео и са новоизабраним генералним секретаром УНWТО-а, Зурабом Пололикашвилијем, који ће на ту функцију ступити у јануару 2018. године, са којим су потврђени модели наставка сарадње и договорени наредни кораци обију страна.