Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Црна Гора међу 12 дестинација које ће у 2018. години промовисати највеће британско удружење туристичких агенција и туроператора АБТА

Саопштење: Црна Гора међу 12 дестинација које ће у 2018. години промовисати највеће британско удружење туристичких агенција и туроператора АБТА
Датум објаве: 28.12.2017 09:37 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу Доwнлоад Доwнлоад


Највеће британско удружење туристичких агенција и туроператора АБТА уврстило је Црну Гору у свој годишњи Извјештај о трендовима у путовањима за 2018. годину (АБТА'с 2018 Травел Трендс Репорт). Црна Гора се наводи као једна од 12 дестинација које заслужују пажњу и које ће бити промовисане кроз њихове канале промоције у 2018. години. 

Извјештај је заснован на информацијама са тржишта, ставовима туриста, новостима прикупљеним од чланова овог удружења, спроведеном истраживању које се односи на протеклу годину и очекивањима и прогнозама трендова у туризму у 2018. години.

Истраживање је показало да упркос чињеници да се током претходних 12 мјесеци шира британска економија сусретала са великим изазовима, инфлацијом, падом фунте и сл, интересовање Британаца за путовањима је и даље веома велико и путују на одмор више него икада у последњих пет година.

„Како људи све више трагају за аутентичним искуствима, појављују се нове дестинације и трендови ниша (туризам посебних интересовања) постају доминантни. Имајући ово у виду подвукли смо неке кључне трендове за наредну годину за које се очекује да ће имати утицаја на навике које се тичу путовања ради одмора током наредних 12 мјесеци“, наводи се у извјештају АБТА .

Извјештајем је идентификовано 12 дестинација за одмор, за које се очекује да ће скренути пажњу јавности из различитих разлога, као што су унапријеђена доступност дестинације захваљујући новим авио линијама, организација неког великог догађаја или просто то што је дошло њено вријеме. То су Аргентина, Аризона, Британска Колумбија, Њемачка, Малта, Црна Гора, Непал, Нови Зеланд, Руанда, Ст Луциа, Шведска и Турска.

Црна Гора се у извјештају препоручује као дестинација за породични одмор и посебна пажња биће јој посвећена у мају мјесецу, што ће имати значајан промотивни ефекат, будући да се ради о периоду када се значајан број Британаца одлучује о дестинацији за љетњи одмор.

У тексту насловљеном „Топла добродошлица у земљи црних планина“ наводи се да ће Црну Гору, у 2018. години бити много лакше посјетити захваљујући увођењу директих летова из Уједињеног Краљевства. Наша дестинација описана је као савршено упакован пакет нетакнуте природе, прелијепих високовалитетних ризорта и борове обале која се наслања на Јадранско море.

„Црна Гора комбинује спектакуларну планинску сценографију и кањоне са лијепим градовима, живахним ризортима и запањујућом обалом. Можда су највећа предност Црне Горе њени људи, изузетно поносни али такође, невјероватно добри домаћини који с добродошлицом дочекују госте у своју дивну земљу“, наводи се и извјештају.

АБТА је највеће британско удружење туристичких агенција и туроператора, које постоји већ 65 година а које сваке године од продаје туристичких аранжмана и путовања остваре промет од £37 милијарди британских фунти.

Комплетан Извјештај АБТА о трендовима путовања у 2018. години (АБТА'с 2018 Травел Трендс Репорт) доступан је на хттпс://абта.цом/типс-анд-латест/репортс-анд-трендс/травел-трендс-2018  

ПР служба Националне туристичке организације Црне Горе