Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

>

Саопштење: У Паризу одржана пословна радионица за туроператоре и прес-конференција „Црна Гора - више од љетње дестинације“

Саопштење: У Паризу одржана пословна радионица за туроператоре и прес-конференција „Црна Гора - више од љетње дестинације“
Датум објаве: 14.06.2019 13:32 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризма

У оквиру промотивних активности на тржишту Француске, у организацији Националне туристичке организације Црне Горе, у сриједу 12. јуна, у Паризу је одржана пословна радионица за француске туроператоре, као и прес конференција, “Црна Гора – више од љетње дестинације”.

На конференцији за француске медије обратили су се представници Амбасаде Црне Горе у Паризу и Националне туристичке организације Црне Горе, који су представили овогодишњу туристичку понуду.

Имајући у виду растуће интересовање са овог тржишта, с обзиром на то да током прва четири мјесеца биљежимо двоцифрене стопе раста, представљена је актуелна туристичка понуда Црне Горе, с акцентом на понуду у периоду ван главне туристичке сезоне, као што су разноврстан програм културно-забавних манифестација и бројне могућности активног одмора у природи у црногорским националним парковима. Такође, посебна пажња посвећена је и представљању гастро понуде Црне Горе и традиционалне кухиње. Прес- конференција била је прилика и за промоцију „Мицхелиновог“ туристичког водича о Црној Гори, на француском језику.

Поред презентације, организована је и пословна радионица за представнике туристичке привреде, током које су одржани Б2Б састанци са француским туроператорима и агенцијама у циљу уговарања будуће сарадње на плану организованог доласка француских туриста. Пословна радионица окупила је представнике преко 30 најзначајнијих француских туроператора и туристичких агенција, међу којима већину оних који до сада у својим каталозима нијесу имали Црну Гору, па се очекује да ће радионица резултирати новим уговорима, а тиме и већим бројем туриста са овог тржишта.

У пословној радионици учествовали су представници националне авио-компаније „Монтенегро Аирлинес“, Националних паркова Црне Горе, локалне туристичке организације Херцег Нови, хотелске групе „Монтенегро Старс“, хотела „Регент Порто Монтенегро“ и туристичких агенција „Луминалис“ и „МТО травел“.

Национална туристичка организација Црне Горе