Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Туристичка понуда Црне Горе представљена у Сарајеву

Саопштење: Туристичка понуда Црне Горе представљена у Сарајеву
Датум објаве: 06.06.2016 09:11 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Национална туристичка организација Црне Горе у склопу промоције туристичке понуде Црне Горе за сезону 2016. на тржишту Босне и Херцеговине, поред Бања Луке, 3. јуна, је одржала промоцију у Сарајеву.

Промоција је изазвала велико интересовање Сарајлија и босанскохерцеговачких медија. Промоцији су присуствовали предстваници Амбасаде Црне Горе у БиХ, бројни медији: БХТ, ТВ Вогошћа, ТВ Хајат, ТВ Пинк, новинске агенције Онаса и БИРН, Дневни Аваз, Ослобођење, магазин Грација, Азра, Рејтинг, Бизнис магазин, магазин Путовања за двоје, интернет портале Клиx, Депо, Фурај.ба, Дознајемо.цом, Еxцлусиве.ба, радио Антена, радио М, Цитy радио и др. представници туристичких агенција Релаx тоурс, Био тоурс, Цитy Травел, Луфтханса Цитy центер, Сол Азур, Најодмор, Травел центар и ВИП Травел.

Директорица Националне туристичке организације Црне Горе Жељка Радак Кукавичић се обратила присутним и истакла да Црна Гора има разноврсну и квалитетну понуду не само за породице већ и индивидуалце, младе парове, бизнисмене и друге. Упознала је да су цијене и ове године приступачне, тако да је понуда доступна сваком буџету, али и различитим афинитетима. Кукавичић је указала на примјетан пораст гостију из Босне и Херцеговине. Према званичним статистичким подацима, Црну Гору током претходне године посјетило је 154 017 туриста из Босне и Херцеговине, 68% више у односу на 2014.г., који су остварили преко 960 000 ноћења односно 50,6% више у односу на претходну годину.

И ове године у склопу промоције, традиционално, организован је избор најбољих ликовних радова ученика сарајевских основних школа на тему „Моја породица и ја на мору”. На конкурсу, који је трајао два мјесеца, пријављено је око стотину радова. Умјетнички жири је изабрао три најбоља. Добитницима су у јутарњем програму ТВ Пинк БИХ и радија Отворена мрежа додијељена седмодневна љетовања на црногорском приморју за цијелу породицу. Љетовање је обезбједила ХГ „Будванска ривијера“.

У Сарајеву су своју понуду, заједно са НТО ЦГ представиле су и локалне туристичке организације Бара, Будве, Херцег Новог и Тивта, као и стратешки партнер црногорског туризма ХГ “Будванска ривијера“.

ПР служба Националне туристичке организације Црне Горе