Мања слова Већа слова РСС
>

Најава: Туристичка понуда Црне Горе биће представљена на међународном сајму туризма “ИТБ 2013” у Берлину

Датум објаве: 05.03.2013 10:46 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Делегација Министарства одрживог развоја и туризма и Националне туристичке организације Црне Горе, предвођена министром Бранимиром Гвозденовићем и директором НТО Сашом Радовићем, учествоваће на Међународном сајму туризма који се одржава у периоду од 06. до 10. марта 2013 године у Берлину.

У циљу што квалитетније промоције и упознавања њемачке јавности са новитетима у туристичкој понуди Црне Горе, другог дана сајма, 7. марта биће организован пресс доручак са водећим њемачким медијима из области туризма. На пресу ће говорити министар одрживог развоја и туризма Бранимир Гвозденовић, директор Националне туристичке организације Црне Горе Саша Радовић и директор представништва НТОЦГ у Франкфурту, Карло Петелин.

Наша делагација ће, током трајања сајма, имати велики број састанака, укључујући и састанке са представницима Владе Савезне Републике Њемачке, као и са представницима  привредног сектора и инвеститорима из Њемачке.

Током сајма министар Гвозденовић и директор НТОЦГ Радовић одржаће састанке са предсједником Њемачког туристичког удружења (ДРВ), представницима Свјетске туристичке организације при Уједињеним нацијама (УНWТО), свјетског савјета за туризам и путовања (WТТЦ), Европске комисије за путовања (ЕТЦ), туроператорима и медијима.

Првог дана сајма црногорска туристичка понуда ће бити представљена и у оквиру “Дунавског салона” који се одржава у Амбасади Аустрије и представништву Баден Вуртемберг у Берлину.

Ове године “ИТБ Берлин” ће окупити преко 170 000 посјетилаца, од чега је 113 000 професионалаца из области туризма, као и преко 11 000 компанија из 180 земаља.

На штанду НТО ЦГ (сала 1.2б, бр. 220) своју понуду представиће локалне туристичке организације Бара, Будве, Цетиња, Херцег Новог, Котора, Тивта, Улциња, стратешки партнери НТО-а: ХГ ”Будванска Ривијера”, “Монтенегро Старс Хотелс Гроуп”, хотел “Тхе Qуеен оф Монтенегро”, представници Удружења малих хотела, хотела “Хунгуест Сун Ресорт”, “ХТП Улцињска Ривијера”,  као и компаније “Бепплер анд Јацобсон”.

Током сајма предвиђено је одржавање бројних радних сусрета црногорских туристичких посленика са партнерима, туроператорима, агенцијама и медијима са њемачког емитивног тржишта.

Прва три дана сајма су предвидјена за бусинесс то бусинесс (Б2Б)  сусрете, док су задња два дана отворена и за посјетиоце.