Мања слова Већа слова РСС
>

Најава: Црна Гора на сајму некретнина у Кану

Датум објаве: 11.03.2013 14:33 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Црногорска делегација предвођена министром одрживог развоја и туризма Бранимиром Гвозденовићем учествоваће на сајму некретнина МИПИМ 2013. који се одржава од 12. до 15. марта у Кану, Француска.

МИПИМ је највећи међународни сајам некретнина, који се ове године организује по двадесет четврти пут. Ово дешавање је мјесто за упознавање водећих партнера и потенцијалних инвеститора из преко 90 држава свијета. Око 20.000 посјетилаца, укључујући више од 4.200 представника инвеститора, корпоративних крајњих корисника и хотелских групација ће преговарати о пословима на Сајму.

На црногорском штанду ће бити изложени пројекти и инвестициони потенцијал Црне Горе, а поред уобичајених форми промоције, биће организована и Презентација државе (Цоунтрy Пресентатион) на тему Црна Гора - Скривени драгуљ Медитерана. На овом дешавању потенцијале за улагања ће представити министар Гвозденовић, градоначелник пријестонице Александар Богдановић, као и представници компанија које већ реализују пројекте у нашој земљи.

Министар Гвозденовић ће током Сајма имати и низ састанака, између осталог са:

1. министром бања и туризма Краснодарског краја Руске Федерације Евгенијем В. Кудељем,

2. министром за планирање, животну средину и урбанизам у Влади Монака, Мари-Пјер Грамаљом,

3. министром за економију и финансије, Жаном Кастелинијем,

4. министром вањских послова Монака, Жозе Бадиом,

5. предсједником Коморе за економски развој Монака, Мишелом Дотом.

Обзиром на тежње Црне Горе да постане препознатљива инвестициона дестинација, сајам некретнина МИПИМ представља одличну прилику за промоцију на међународном тржишту, као и за састанке, повезивање и умрежавање са инвеститорима у области некретнина.