Мања слова Већа слова РСС
>

Најава: Презентација Приручника за друштвено одговорно пословање малих и средњих предузећа

Датум објаве: 12.03.2013 12:13 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


У мултимедијалној сали Министарства одрживог развоја и туризма, сјутра, 13. марта, са почетком у 14 часова биће одржана прва у низу презентација Приручника за друштвено одговорно пословање малих и средњих предузећа који је припремила Мрежа за друштвену одговорност.

Присутнима ће се обратити Босиљка Вуковић, шефица Одјељења за подршку Националном савјету за одрживи развој у оквиру Министарства одрживог развоја и туризма и Марија Иличковић, шефица Дирекције за развој малих и средњих предузећа.

Мрежа за друштвену одговорност (Мрежа за ДО) је формирана у априлу 2012. године у оквиру пројекта „Подстицање дијалога и партнерстава за одрживи развој између Владе и бизнис сектора у Црној Гори,“ који је Одјељење за подршку Националном савјету за одрживи развој Министарства одрживог развоја и туризма спроводило у сарадњи са Агенцијом НЛ Владе Холандије. Циљ формирања Мреже јесте промоција и подизање свијести шире јавности, предузећа и државне администрације о концепту друштвено одговорног пословања као једног од механизама за одрживи развој.

Мрежа је у периоду од јула до јануара радила на изради Приручника, са циљем да понуди практичне савјете свим предузећима заинтересованим за увођење овог концепта као саставног дијела пословне филозофије и дугорочне пословне стратегије.

Презентација је отворена за медије.