Manja slova Veća slova RSS
>

Najava: Delegacija Ministarstva održivog razvoja i turizma na konferenciji „Noć turizma“ u Barseloni

Datum objave: 11.04.2013 10:03 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Pomoćnica ministra održivog razvoja i turizma Željka Radak Kukavičić predvodiće delegaciju naše zemlje na konferenciji “Noć turizma – Barselona 2013” koja počinje večeras.

Željka Radak Kukavičić će zajedno sa katalonskim Sekretarom za Turizam, Felipeom Puigom i Predsjednikom Educatur Grupe, Domenecom Bioscamom, kopredsjedavati na Konferenciji i prezentirati Crnu Goru kao atraktivnu investicionu i turističku  destinaciju.

Delegacija će se sastati i sa Direktorom Katalonske Agencije za Turizam i Investicije, Xavierom Espasaom, sa kojim će jedna od tema razgovora  biti i  potpisivanje Memoranduma o saradnji između Crne Gore i Katalonije iz oblasti turizma i turističke privrede.

"Noć Turizma - Barselona 2013" je jednodnevna konferencija - forum u organizaciji Sekretarijata za Turizam Vlade Katalonije i Educatur-a. Delegacija Ministarstva boravi na poziv tri kompanije potpisnice sporazuma o zajedničkom nastupanju na tržištu Crne Gore , GercInartur, Educatur i Libertas Group, sa ciljem  unapređenja institucionalne saradanje između Crne Gore i Katalonije i  povećanje učešća španskih i katalonskih preduzeća na tržištu Crne Gore.

Očekuje se učešće preko 300 delegata iz javnog i privatnog sektora u turizmu, uz prisustvo svih važnijih činilaca iz ove oblasti u Kataloniji i Španiji, turoperatora, hotelskih lanaca i investitora, koji će ovom prilikom sumirati rezultate iz prethodnog perioda i raspravljati o budućim potencijalima za ulaganje i rast.