Мања слова Већа слова РСС
>

Најава: Делегација Министарства одрживог развоја и туризма на конференцији „Ноћ туризма“ у Барселони

Датум објаве: 11.04.2013 10:03 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Помоћница министра одрживог развоја и туризма Жељка Радак Кукавичић предводиће делегацију наше земље на конференцији “Ноћ туризма – Барселона 2013” која почиње вечерас.

Жељка Радак Кукавичић ће заједно са каталонским Секретаром за Туризам, Фелипеом Пуигом и Предсједником Едуцатур Групе, Доменецом Биосцамом, копредсједавати на Конференцији и презентирати Црну Гору као атрактивну инвестициону и туристичку  дестинацију.

Делегација ће се састати и са Директором Каталонске Агенције за Туризам и Инвестиције, Xавиером Еспасаом, са којим ће једна од тема разговора  бити и  потписивање Меморандума о сарадњи између Црне Горе и Каталоније из области туризма и туристичке привреде.

"Ноћ Туризма - Барселона 2013" је једнодневна конференција - форум у организацији Секретаријата за Туризам Владе Каталоније и Едуцатур-а. Делегација Министарства борави на позив три компаније потписнице споразума о заједничком наступању на тржишту Црне Горе , ГерцИнартур, Едуцатур и Либертас Гроуп, са циљем  унапређења институционалне сарадање између Црне Горе и Каталоније и  повећање учешћа шпанских и каталонских предузећа на тржишту Црне Горе.

Очекује се учешће преко 300 делегата из јавног и приватног сектора у туризму, уз присуство свих важнијих чинилаца из ове области у Каталонији и Шпанији, туроператора, хотелских ланаца и инвеститора, који ће овом приликом сумирати резултате из претходног периода и расправљати о будућим потенцијалима за улагање и раст.