Мања слова Већа слова РСС
>

Најава: И Пленарна конференција у оквиру пројекта „Национална конвенција о европској интеграцији Црне Горе (НКЕИ 2013-2014)”

Најава:  И Пленарна конференција у оквиру пројекта „Национална конвенција о европској   интеграцији Црне Горе (НКЕИ 2013-2014)”
Датум објаве: 12.04.2013 17:01 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Европски покрет у Црној Гори и Словачка асоцијација за спољну политику, уз подршку Министарства вањских послова Републике Словачке и СЛОВАК АИД-а, као и учешће Владе и Скупштине Црне Горе, и у 2013. години наставља са реализацијом пројекта „Национална конвенција о европској интеграцији Црне Горе“.

Дана 12. априла 2013.године, у Скупштини Црне Горе одржана је И Пленарна конференција у оквиру пројекта „Национална конвенција о европској интеграцији Црне Горе (НКЕИ 2013-2014)“, који се  реализује  у сарадњи са Словачком асоцијацијом за спољну политику, уз финансијску подршку Делегације Европске уније у Црној Гори,  и учешће Владе и Скупштине Црне Горе.

На И Пленарној Конференцији говорили су: предсједник Скупштине Црне Горе, господин Ранко Кривокапић, Предсједник Владе Црне Горе, господин Мило Ђукановић, шеф Делегације Европске уније у Црној Гори господин Митја Дробнич, Државни секретар за европске послове МВПЕИ  из Владе Републике Словачке, господин Петер Јаворчик, Амбасадор Републике Словачке, Њ. Е. господин Франтишек Липка, господин Томас Стразаy  из Словачке асоцијације за спољну политику, као и господин Момчило Радуловић, предсједник Европског покрета у Црној Гори.

Након уводних излагања, копредсједавајући шест Радних група представили су и изложили одабране теме за сесије у 2013. години.

Испред Радне групе ИВ „Заштита животне средине”, присутним званицама су се обратили копредсједавајући ове радне групе, мр Ивана Војиновић, генерална директорица за животну средину у Министарству одрживог развоја и туризма и Наташа Ковачевић , представница НВО „Греен Хоме”, које су, овом приликом, укратко представиле  значај одабраних тема за сесије које ће бити одржане током 2013.године.

Теме које ће бити предмет сесија у оквиру Радне групе ИВ „Заштита животне средине” у 2013.години су сљедеће:

• Успостављање основа за развој планова управљања водним сливовима и имплементација Оквирне директиве о водама Администрација и финансирање процеса,

• Успостављања Натура 2000 еколошких мрежа,

• Одговорност за кривична дјела у области заштите животне средине.

Након завршених сесија, на крају 2013.године, биће представљени закључци и препоруке свих радних група које ће бити упућене Влади, Скупштини и другим државним институцијама, цивилном друштву, као и међународним субјектима значајним за процес европских интеграција  Црне Горе.