Manja slova Veća slova RSS
>

Najava: Dan planete Zemlje

Datum objave: 22.04.2014 08:46 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Reciklaža aluminijumske ambalaže

 

Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Mreža za društvenu odgovornost obilježiće Dan planete Zemlje u utorak, 22. aprila, u TC Delta City sa početkom u 11 sati.

Događaj organizujemo u saradnji sa Reciklažnim centrom iz Podgorice, Fondacijom Recan iz Beograda i NVO Ozon iz Nikšica.

AGENDA

 

11:00 – 11:15

Uvodni govor

Daliborka Pejović, državni sekretar Ministrstva održivog razvoja i turizma i koordinatorka Mreže za društvenu odgovornost

11:15 – 11:30

Mogućnosti za reciklažu u Crnoj Gori

Emilija Pejović, Reciklažni centra

11:30 – 11:45

Prednosti reciklaže aluminijumske ambalaže

Jelena Kiš, Fondacija Recan

11:45 – 12:30

Predstava đaka iz Osnovne škole ,,Dragiša Ivanović“

 

Nakon događaja 22. aprila, presa za aluminijumsku ambalažu ostaće nedjelju dana u TC Delta City, a volonteri NVO Ozon zainteresovanim građanima dijeliće promotivni materijal i informisati ih o mogućnostima reciklaže u Crnoj Gori.

Takođe, u narednom periodu, na nekoliko lokacija u Podgorici biće postavljene kante za selektivno odvajanje aluminijumske ambalaže.

Ovaj događaj predstavlja najavu akcije ,,Svaka limenka se računa“ fondacije Recan čije će sprovođenje  u osnovnim i srednjim školama početi u septembru 2014. godine.

Akcija reciklaže aluminijumske ambalaže naslanja na akciju reciklaže kancelarijskog papira, novina i kartona koju Mreža za društvenu odgovornost, na mjesečnom nivou, organizuje od jula 2012. godine u saradnji sa Reciklažnim centrom u Podgorici.