Manja slova Veća slova RSS
>

Najava: Ministar Branimir Gvozdenovi u zvaničnoj posjeti Albaniji

Datum objave: 24.04.2014 13:30 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Crnogorska delegacija, koju će predvoditi ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović, boraviće sjutra u posjeti Albaniji.

Tokom posjete, ministar Gvozdenović sa saradnicima i članovima delegacije, susrešće se sa ministarkom urbanog razvoja i turizma Albanije, Eglantinom Đermeni, ministrom ekonomskog razvoja, trgovine i preduzetništva Arbenom Ahmetajem, ministrom saobraćaja i infrastrukture Edmondom Hadžinastom, kao i sa ministrom životne sredine, Ljefterom Kokom.

Tokom nedavnog boravka u Azerbejdžanu i učešća na Međunarodnom sajmu turizma „AITF“, ministar Gvozdenović sastao se sa ministarkom urbanog razvoja i turizma Republike Albanije, Eglantinom Đermeni. Na sastanku dva ministra, crnogorskoj delegaciji upućen je poziv da se tokom aprila ove godine organizuje posjeta Albaniji, sa prvenstvenim ciljem potpisivanja Sporazuma o saradnji dvije Vlade u oblasti turizma.

Posjeta je važna prije svega zbog kontinuiteta dobrosusjedskih odnosa dvije države, kao i zbog unaprijeđenja saradnje u oblasti turizma, životne sredine, prostornog planiranja i saobraćajne povezanosti.

U sastavu crnogorske delegacije, pored ministra Gvozdenovića, biće državni sekretari u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Daliborka Pejović i Predrag Jelušić, sekretar Ministarstva ekonomije, Igor Noveljić i pomoćnica ministra saobraćaja, Angelina Živković.

Sjutra, tokom dana, na serveru Vlade medijima će biti dostupan materijal iz Tirane. Takođe ćemo distribuirati saopštenje i fotografije.