Мања слова Већа слова РСС
>

Најава: Округли сто о спровођењу Закона о становању и одржавању стамбених зграда

Датум објаве: 14.11.2014 17:44 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Округли сто о спровођењу Закона о становању и одржавању стамбених зграда одржаће се 17. новембра 2014. године, у понедељак, са почетком у 11 сати, у Министарству одрживог развоја и туризма (ИВ Пролетерске бригаде 19, мултимедијална сала) и то за општине Подгорица, Цетиње, Колашин, Даниловград, Бар и Улцињ.

Циљ организовања округлог стола је упознавање заинтересованих страна и шире јавности са законским новинама, попут, права и обавеза етажних власника и инвеститора стамбених зграда, надлежности, казнених одредби те других тема, као и пружање свих неопходних информација у циљу ефикасније имплементације законских одредаба у пракси у наредном периоду.

Поред представника Министарства одрживог развоја и туризма, као надлежног за доношење овог законског рјешења, учешће на округом столу узеће представници секретаријата који се баве пословима из области становања и одржавања стамбених зграда, представници комуналне полиције и компанија које се баве одржавањем стамбених зграда, као и представници скупштине станара стамбених зграда.

Након Подгорице, прилику да се упознају са овим законским рјешењем имаће заинтересовани у Котору, 20.11. за општине Котор, Будва, Тиват и Херцег Нови; Бијелом Пољу, 26.11. за општине Бијело Поље, Мојковац, Беране, Рожаје, Андријевица, Плав, Гусиње и Петњица; и Жабљаку, 28.11. за општине Жабљак, Шавник, Плужине, Пљевља и Никшић.

Округли сто је отворен за медије.