Мања слова Већа слова РСС
>

Најава: Шести Фестивал инвестиција и некретнина - ФРЕИ 2015 у Будви

Најава: Шести Фестивал инвестиција и некретнина - ФРЕИ 2015 у Будви
Датум објаве: 10.05.2015 12:49 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу Доwнлоад Доwнлоад


Шести Фестивал инвестиција и некретнина - ФРЕИ 2015 одржаће се у хотелу „Маестрал“, у Милочеру, од 11. до 14. маја. Скуп се одржава под патронатом предсједника Владе Црне Горе, Мила Ђукановића, који ће првог дана Фестивала, у понедељак, 11. маја, са почетком у 18 сати, имати специјално излагање на тему „Нови контекст развоја и динамизација економског раста Црне Горе”.

Други дан Фестивала, у уторак, 12. маја, са почетком у 9.30 сати, отвориће министар одрживог развоја и туризма, Бранимир Гвозденовић, излагањем на тему „Одговор Црне Горе на нове трендове у туристичким инвестицијама“.

Поред низа експерата из ове области, у програму ће учествовати и Марсио Фавилла, извршни директор у Свјетској туристичкој организацији, као и Њ.Е. Иан Wхиттинг, британски амбасадор у Црној Гори. Посебна занимљивост овогодишњег Фестивала представља позивно предавање једног од најугледнијих свјетских архитеката, проф. Бориса Подреке, који ће говорити о архитектури као печату дестинације.

Централне теме дебатног дијела програма су „Инвестиције и даља оптимизација пословног окружења“, „Отклањање сезонске неуравнотежености - предуслов интензивирања инвестиција у туризму“, „Потенцијал сјевера Црне Горе и валоризација“, „Развој „броwнфиелд“ пројеката у Црној Гори“и „Инфраструктура у функцији одрживог развоја“.

Кроз изложбене и презентационе форме представиће се кључни инвестициони пројекти у Црној Гори.

ФРЕИ је тематска, мултидисциплинарна манифестација, проблемски усмјерена на развој инвестиција у некретнине, са фокусом на туристички сектор. Циљну групу чине инвеститори и комерцијалне компаније у реал естате сектору, репрезенти државне и јавне управе, представници међународних институција, као и стручна јавност.

Генерални покровитељ манифестације је Атлас Група, а “златни ФРЕИ партнер” - Портонови. Компанија Хорwатх ХТЛ је, и ове године, специјални партнер Организатора. Међу компанијама учесницама су и Општина Херцег Нови, Регионални водовод “Црногорско приморје”, Дирекција јавних радова, Монтросе Монтенегро – Нортхстар, као и Луштица Девелопмент, Саутер Монтенегро, НТО Црне Горе, Дреам Естатес Монтенегро, Студио Град, Симес Инжењеринг, Цоллиерс Интернатионал, Пошта Црне Горе, Центар за урбанизам и архитектуру – ЦАУ, Секретаријат за развојне пројекте, Агенција Црне Горе за промоцију страних инвестиција, Центар за екотоксиколошка испитивања – ЦЕТИ, Црногорски електропреносни систем – ЦГЕС, Водацом, Пријестоница Цетиње, МИПИМ, Адриа Реал Естате Будва (Центурy 21) и Атлас Инвест.

Програмски носилац Фестивала је Министарство одрживог развоја и туризма, а организатор је конзорцијум Бизнис Линк (Београд) и РЛЦ Монтенегро (Подгорица).

Програмски и други детаљи, као и услови учествовања, односно пријављивања, могу се наћи на www.фреитиме.цом.  

Прилог:  Агенда ФРЕИ 2015

Акредитовање медијских кућа и новинара врши се преко маила фреи@фреитиме.цом.