Мања слова Већа слова РСС
>

Најава: Министар Гвозденовић отвара други дан Фестивала инвестиција и некретнина - ФРЕИ 2015 у Будви

Датум објаве: 12.05.2015 08:54 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу Доwнлоад Доwнлоад


Министар одрживог развоја и туризма, Бранимир Гвозденовић, отвориће други дан шестог Фестивала инвестиција и некретнина ФРЕИ 2015, у уторак, 12. маја, са почетком у 9.30 сати, а говориће о одговору Црне Горе на нове трендове у туристичким инвестицијама.

У првом дијелу програма, другог дана Фестивала, присутнима ће се обратити и Њ.Е. Иан Wхиттинг, британски амбасадор у Црној Гори и Марсио Фавилла, извршни директор у Свјетској туристичкој организацији, који ће говорити о туризму као покретачу инвестиција.

Генерални покровитељ манифестације је Атлас Група, “златни ФРЕИ партнер” – Портонови, а специјални партнер Организатора је компанија Хорwатх ХТЛ који ће се, такође, представити у оквиру другог дана Фестивала.

Централне теме дебатног дијела програма које ће бити представљене у уторак, 11. маја, са почетком у 16.30 сати и 18.40 сати су: „Инвестиције и даља оптимизација пословног окружења“ и „Отклањање сезонске неуравнотежености - предуслов интензивирања инвестиција у туризму“.

Међу компанијама учесницама су и Општина Херцег Нови, Регионални водовод “Црногорско приморје”, Дирекција јавних радова, Монтросе Монтенегро – Нортхстар, као и Луштица Девелопмент, Саутер Монтенегро, НТО Црне Горе, Дреам Естатес Монтенегро, Студио Град, Симес Инжењеринг, Цоллиерс Интернатионал, Пошта Црне Горе, Центар за урбанизам и архитектуру – ЦАУ, Секретаријат за развојне пројекте, Агенција Црне Горе за промоцију страних инвестиција, Центар за екотоксиколошка испитивања – ЦЕТИ, Црногорски електропреносни систем – ЦГЕС, Водацом, Пријестоница Цетиње, МИПИМ, Адриа Реал Естате Будва (Центурy 21) и Атлас Инвест.

ФРЕИ је тематска, мултидисциплинарна манифестација, проблемски усмјерена на развој инвестиција у некретнине, са фокусом на туристички сектор. Циљну групу чине инвеститори и комерцијалне компаније у реал естате сектору, репрезенти државне и јавне управе, представници међународних институција, као и стручна јавност.

Шести Фестивал инвестиција и некретнина - ФРЕИ 2015 одржава се у хотелу „Маестрал“, у Милочеру, од 11. до 14. маја, под патронатом предсједника Владе Црне Горе, Мила Ђукановића. Програмски носилац Фестивала је Министарство одрживог развоја и туризма, а организатор је конзорцијум Бизнис Линк (Београд) и РЛЦ Монтенегро (Подгорица).

Прилог: Агенда ФРЕИ 2015

Акредитовање медијских кућа и новинара врши се преко маила фреи@фреитиме.цом