Мања слова Већа слова РСС
>

Најава: Трећи дан Фестивала инвестиција и некретнина - ФРЕИ 2015 у Будви

Датум објаве: 12.05.2015 19:20 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


У овиру трећег дана Фестивала инвестиција и некретнина - ФРЕИ 2015, у сриједу, 13. маја, са почетком у 10.40 сати, присутни ће имати прилику да чују позивно предавање једног од најугледнијих свјетских архитеката, проф. Бориса Подреке, који ће говорити о архитектури као печату дестинације.

Централне теме дебатног дијела програма у сриједу, са почетком у 9.30, 16.00 и 17.45 сати су: „Потенцијал сјевера Црне Горе и валоризација“, „Развој „броwнфиелд“ пројеката у Црној Гори“ и „Инфраструктура у функцији одрживог развоја“. Такође, кроз изложбене и презентационе форме представиће се кључни инвестициони пројекти у Црној Гори.

ФРЕИ је тематска, мултидисциплинарна манифестација, проблемски усмјерена на развој инвестиција у некретнине, са фокусом на туристички сектор. Циљну групу чине инвеститори и комерцијалне компаније у реал естате сектору, репрезенти државне и јавне управе, представници међународних институција, као и стручна јавност.

Генерални покровитељ манифестације је Атлас Група, а “златни ФРЕИ партнер” - Портонови. Компанија Хорwатх ХТЛ је, и ове године, специјални партнер Организатора. Међу компанијама учесницама су и Општина Херцег Нови, Регионални водовод “Црногорско приморје”, Дирекција јавних радова, Монтросе Монтенегро – Нортхстар, као и Луштица Девелопмент, Саутер Монтенегро, НТО Црне Горе, Дреам Естатес Монтенегро, Студио Град, Симес Инжењеринг, Цоллиерс Интернатионал, Пошта Црне Горе, Центар за урбанизам и архитектуру – ЦАУ, Секретаријат за развојне пројекте, Агенција Црне Горе за промоцију страних инвестиција, Центар за екотоксиколошка испитивања – ЦЕТИ, Црногорски електропреносни систем – ЦГЕС, Водацом, Пријестоница Цетиње, МИПИМ, Адриа Реал Естате Будва (Центурy 21) и Атлас Инвест.

Шести Фестивал инвестиција и некретнина - ФРЕИ 2015 одржава се у хотелу „Маестрал“, у Милочеру, од 11. до 14. маја, под патронатом предсједника Владе Црне Горе, Мила Ђукановића. Програмски носилац Фестивала је Министарство одрживог развоја и туризма, а организатор је конзорцијум Бизнис Линк (Београд) и РЛЦ Монтенегро (Подгорица).

Прилог:  Агенда ФРЕИ 2015

Акредитовање медијских кућа и новинара врши се преко маила фреи@фреитиме.цом.