Мања слова Већа слова РСС
>

Најава: Извјештај о управљању животном средином у Црној Гори

Датум објаве: 04.06.2015 11:01 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Трећи Извјештај о управљању животном средином у Црној Гори, који је припремила Економска комисија Уједињених нација за Европу (УНЕЦЕ) биће презентован у петак, 5. јуна, са почетком у 9.30 сати, у хотелу Подгорица.

Скуп ће отворити Ивана Војиновић, генерална директорица Директората за животну средину и климатске промјене и Антоан Нуњез, представник Економске комисије Уједињених нација за Европу.

Трећи извјештај обухвата оцјену правног оквира и његове примјене, механизама за спровођење и надзор спровођења прописа, инвестиције у животну средину и економске инструменте за озелењавање економије, праћење стања животне средине, информисање и образовање у овој области, испуњавање обавеза из међународних споразума везаних за заштиту животне средине, док је посебна пажња посвећена управљању отпадом, заштити вода и климатским промјенама.

Извјештај је припремљен у сарадњи са представницима националних институција. Први такав Преглед припремљен је 2002. године, а други је реализован током 2006/2007. године. Извјештај садржи 8 поглавља која се са разних аспеката баве сегментима животне средине и даје конкретне препоруке за унапређење управљања животном средином.

Више информација доступно је на хттп://www.унеце.орг/индеx.пхп?ид=39583#/