Мања слова Већа слова РСС
>

Најава: Други Секторски мониторинг одбор за Оперативни програм Регионални развој 2012-2013

Датум објаве: 10.06.2015 13:30 | Аутор: Дирекција

Испис Штампај страницу


У четвртак, 11. јуна, 2015.године, са почетком у 9.30 часова, у просторијама Министарства одрживог развоја и туризма, биће одржан други Секторски мониторинг одбор за праћење реализације Оперативног програма Регионални развој 2012-2013. Оперативним програмом је предвиђена подршка у виду бесповратних средстава у износу од 22.235.679€ док за национално кофинансирање је потребно издвојити 3.923.947 €. Укупна вриједност Оперативног програма износи 26.169.624 €.

Наиме, Црна Гора и њени грађани ће по први пут добити овакав вид подршке који ће се користити за реализацију 5 значајних пројеката из области заштите животне средине и саобраћаја, а која се односи на ИПА компоненту ИИИ Регионални развој. Реализацијом пројеката ће се побољшати животни стандард грађана и стање животне средине у Црној Гори у складу с националним политикама и стратегијама као и с политикама и стандардима ЕУ, што уједно представља главни циљ Оперативног програма.

Главне теме на Секторском мониторинг одбору ће бити: усвајање дневног реда, статус имплементације пројеката из Оперативног програма, годишњи извјештај о имплементацији, информација о могућностима плаћања за пројекте и припрему смјерница за затварање програма, презентација Комуникационог плана за ИПА компоненту ИИ, као и информација у вези процеса ревизије система.

Одбору ће присуствовати представници Европске комисије, представници свих институција укључених у ИПА ИИИ компоненту у Црној Гори, релевантни представници владиног и цивилног сектора, општина, као и осталих заинтересованих страна у реализацији пројеката планираних Оперативним програмом.