Мања слова Већа слова РСС
>

Најава: ИИ УНWТО Конференција о управљању дестинацијом на Медитерану

Најава: ИИ УНWТО Конференција о управљању дестинацијом на Медитерану
Датум објаве: 19.06.2015 15:21 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу Доwнлоад Доwнлоад


“КВАЛИТЕТ: КЉУЧНИ ПОКРЕТАЧ УСПЈЕХА У МЕДИТЕРАНСКИМ ДЕСТИНАЦИЈАМА”

Од 22. до 24. јуна 2015. године у хотелу Сплендид, у Будви, одржаће се друга УНWТО Конференција о управљању дестинацијом на Медитерану.

На свечаном отварању друге УНWТО Конференције, у понедељак, 22. јуна, са почетком у 20 часова говориће:

Бранимир Гводеновић, министар одрживог развоја и туризма;
Лазар Рађеновић, предсједник општине Будва;
Талеб Рифаи, генерални секретар Свјетске туристичке организације (УНWТО).

Конференција има за циљ стварање платформе медитеранским дестинацијама и свим релевантним партнерима за дијалог о актуелним и потенцијалним изазовима и могуц́ностима са којима се суочава туристичка конкурентност региона, те да истражи начине како да се развије и имплементира приступ медитеранском туризму који је орјентисан на квалитет.

Свечаној церемонији отварања присуствоваће Јосепх Грима, специјални изасланик премијера Малте, Брунилда Паскали, помоћник министра Албаније, као и бројни други званичници, представници туристичке привреде и туристичких организација из земље и иностранства.

У фокусу Конференције је квалитет туристичког производа, који треба да буде главни покретач успјеха медитеранских дестинација. Конференција окупља десетине реномираних међународних и домаћих експерата из области туризма и више од 200 учесника, који ће у оквиру панел дискусија имати прилику да представе своја искуства, као и искуства земаља и компанија из којих долазе. Биће отворене бројне теме у вези са позиционирањем медитеранског туризма, развојем производа, диверсификацијом и иновацијама, крузинг и поморским туризмом и бројним другим. На тај начин се жели скренути пажња на могућности и изазове пред којима стоји туризам Медитерана.

Акредитовање медијских кућа и новинара могуће је путем маил-а ана.костиц@мрт.гов.ме или телефона 020 446 341 и 069 156 926
Прилог: Агенда ИИ УНWТО Конференције о управљању дестинацијом на Медитерану