Мања слова Већа слова РСС
>

Најава за медије поводом одржавања финалних консултација за План интегралног управљања за подручје Бојане/Буне

Датум објаве: 04.09.2015 13:11 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Завршни састанак поводом израде Плана за интеграло управљање прекограничним подручјем Бојане/Буне биће одржан 7. септембра о.г. у Улцињу, у Хотелу Отрант, са почетком у 11х. Састанак организују Министарство одрживог развоја и туризма, Медитерански акциони план Програма за животну средину Уједињених нација (УНЕП/МАП)/Регионални центар за програм приоритетних акција из Сплита (ПАП/РАЦ), Глобално партнерство за воде у Медитерану (ГWП-Мед), Међународни хидролошког програма УНЕСЦО-а (УНЕСЦО ИХП), Општина Улцињ, као и Министарство економије, трговине и предузетништва Републике Албаније.

Уводно излагање на састанку имаће:
• гђа Марија Вукчевић, помоћник министра одрживог развоја и туризма Црне Горе
• гдин Ервин Мете, помоћник министра економије, трговине и предузетништва Републике Албаније
• гдин Ардијан Маврић, потпредсједник Општине Улцињ

Завршни консултативни састанак за Бојану/Буну дио је процеса за припрему Плана интегралног управљања за прекогранично подручје Бојане/Буне, који заједнички реализују ПАП/РАЦ, ГWП‐Мед и УНЕСЦО‐ИХП у оквиру УНЕП/МАП ГЕФ Стратешког партнерства за Медитерански велики морски екосистем (МедПартнерсхип). Циљ Плана је да унаприједи укупну прекограничну сарадњу примјеном механизама заштите и одрживе валоризације природних ресурса овог подручја, као и примјеном богате медјународне праксе у реализацији активности од значаја за локалне заједнице.

На састанку ће учествовати представници међународних организација, представници општина, стручних институција, привредних субјеката и невладиних организација.

Састанак је отворен за медије