Мања слова Већа слова РСС
>

Најава: Министар Радуловић борави у првој званичној посјети Бриселу

Најава: Министар Радуловић борави у првој званичној посјети Бриселу
Датум објаве: 10.04.2017 14:31 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Делегација Министарства одрживог развоја и туризма предвођена министром Павлом Радуловићем, боравиће у званичној посјети Бриселу 11. и 12. априла ове године.

Током посјете министар Радуловић сусрешће се са високим званичницима Европске уније, Кармену Велом, комесаром за животну средину, поморска питања и рибарство, Хеновевом Луиз Калавером, директорицом за Западни Балкан у Генералном директорату за сусједску политику и преговоре о проширењу Европске комисије и посланицама Европског парламента, Анализ Додс, копредсједавајућом Парламентарног одбора ЕУ и Црне Горе за стабилизацију и придруживање и Тери Реинке, посланицом Групе зелених. Кључне теме састанака биће даљи кораци на усаглашавању заједничке преговарачке позиције и наставак сарадње са Европском комисијом у наредној, напреднијој фази преговарачког процеса за Поглавље 27.

Црна Гора је испунила почетно мјерило за отварање преговора са ЕУ о овом поглављу и Стално представништво Малте је, као предсједавајући Савјета ЕУ, упутило Црној Гори позив да достави предлог преговарачке позиције у циљу отварања поглавља.

Такође, ова посјета представљаће и знак снажне политичке посвећености Црне Горе процесу ЕУ интеграција у области животне средине и климатских промјена, те идеалну прилику да се размијене мишљења о изазовима који очекују Црну Гору кад је у питању усклађивање с правном тековином ЕУ за 27. преговарачко поглавље.

Министарство одрживог развоја и туризма