Manja slova Veća slova RSS
>

Otvaranje projekta „Podrška izradi Šestog nacionalnog izvještaja prema Konvenciji o biološkoj raznovrsnosti (CBD)“

Otvaranje projekta „Podrška izradi Šestog nacionalnog izvještaja prema Konvenciji o biološkoj raznovrsnosti (CBD)“
Datum objave: 06.03.2019 10:17 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Svečano otvaranje projekta „Podrška izradi Šestog nacionalnog izvještaja prema Konvenciji o biološkoj raznovrsnosti (CBD)“, održaće se u četvrtak, 7. marta u 10:30h u Ministarstvu održivog razvoja i turizma. Projekat je finansiran od strane Global Environment Facility (GEF) fonda, a glavni cilj je pružanje finansijske i tehničke podrške zemljama članicama Konvencije o biološkoj raznovrsnosti (CBD) u izradi Šestog nacionalnog izvještaja (6NR). Ovaj izvještaj će unaprijediti donošenje odluka u implementaciji Nacionalne strategije biodiverziteta sa Akcionim planom (2016-2020) i napretku ka postizanju Aiči ciljeva o biodiverzitetu. Takođe, Šesti nacionalni izvještaj poslužiće za izradu petog Globalnog pregleda biodiverziteta (fifth Global Biodiversity Outlook), kao i Globalne strategije o biodiverziteta 2021-2030. godine.

Navedeni izvještaj sadržaće podatke neophodne za analizu napretka u implementaciji globalnog Strateškog plana za biodiverzitet 2011-2020, a kroz projekat će se vršiti procijena svakog nacionalnog cilja uključujući proces konsultacija sa zainteresovanim stranama.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma poziva sve institucije, organizacije i pojedince da se aktivno uključe u pripremu Šestog nacionalnog izvještaja.