Мања слова Већа слова РСС
>

Отварање пројекта „Подршка изради Шестог националног извјештаја према Конвенцији о биолошкој разноврсности (ЦБД)“

Отварање пројекта „Подршка изради Шестог националног извјештаја према Конвенцији о биолошкој разноврсности (ЦБД)“
Датум објаве: 06.03.2019 10:17 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Свечано отварање пројекта „Подршка изради Шестог националног извјештаја према Конвенцији о биолошкој разноврсности (ЦБД)“, одржаће се у четвртак, 7. марта у 10:30х у Министарству одрживог развоја и туризма. Пројекат је финансиран од стране Глобал Енвиронмент Фацилитy (ГЕФ) фонда, а главни циљ је пружање финансијске и техничке подршке земљама чланицама Конвенције о биолошкој разноврсности (ЦБД) у изради Шестог националног извјештаја (6НР). Овај извјештај ће унаприједити доношење одлука у имплементацији Националне стратегије биодиверзитета са Акционим планом (2016-2020) и напретку ка постизању Аичи циљева о биодиверзитету. Такође, Шести национални извјештај послужиће за израду петог Глобалног прегледа биодиверзитета (фифтх Глобал Биодиверситy Оутлоок), као и Глобалне стратегије о биодиверзитета 2021-2030. године.

Наведени извјештај садржаће податке неопходне за анализу напретка у имплементацији глобалног Стратешког плана за биодиверзитет 2011-2020, а кроз пројекат ће се вршити процијена сваког националног циља укључујући процес консултација са заинтересованим странама.

Министарство одрживог развоја и туризма позива све институције, организације и појединце да се активно укључе у припрему Шестог националног извјештаја.