Manja slova Veća slova RSS
>

Najava: Obilježavanje Dana planete Zemlje 2019 i potpisivanje Sporazuma o saradnji povodom organizacije Igara malih zemalja Evrope – Crna Gora 2019

Najava: Obilježavanje Dana planete Zemlje 2019 i potpisivanje Sporazuma o saradnji povodom organizacije Igara malih zemalja Evrope – Crna Gora 2019
Datum objave: 19.04.2019 14:51 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Dan planete Zemlje obilježava se ekološkim akcijama širom Crne Gore i ovog 22. aprila - ove godine sa akcentom na klimatske promjene i živi svijet. Tim povodom u Eko zgradi Ujedinjenih nacija u ponedjeljak 22. aprila u 10.00 časova, Crnogorski olimpijski komitet, Ministarstvo održivog razvoja i turizma i UNDP potpisaće Sporazum o saradnji povodom realizacije programa zelenih Igara malih zemalja Evrope, čiji je Crna Gora domaćin od 27. maja do 1. juna 2019. godine.

Igre malih zemalja Evrope – Crna Gora 2019 su zelene i održavaju se uz podršku UNDP koji je izradio Priručnik za organizaciju zelenih/održivih sportskih događaja. Više od 5.000 ljudi iz cijelog svijeta prijavilo se da učestvuje kao jedan od 450 volontera koliko će ih biti angažovano na igrama. Najveće takmičenje koje će Crna Gora u svojoj novijoj istoriji organizovati, ugostiće takmičare iz osam evropskih zemalja sa manje od milion stanovnika. Tako će Crnu Goru posjetiti sportisti iz Lihtenštajna, Kipra, Islanda, Monaka, Luksemburga, Andore, Malte i San Marina.

Izjave za medije:
• Stalna predstavnica UNDP u Crnoj Gori Daniela Gašparikova
• Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović
• Predsjednik COK-a Dušan Simonović

Nakon potpisivanja Sporazuma o saradnji, za 11. sati je planirana sadnja ispred Sportskog centra Morača u Podgorici, uz učešće gradonačelnika Podgorice i zvaničnika UNDP, Ministarstva održivog razvoja i turizma i Crnogorskog olimpijskog komiteta. Sadnja drveća organizovana je istovremeno i u Budvi, Tivtu i na Cetinju u prisustvu gradonačelnika i predstavnika organizatora Igara malih zemalja Evrope - Crna Gora 2019.

Za dodatne informacije molimo Vas da se obratite:
Radici Zeković, Program Ujedinjenih nacija za razvoj: Mob: 069 900 000; e-mail: radica.zekovic@undp.org