Manja slova Veća slova RSS
>

Najava: Ministar Radulović u radnoj posjeti SR Njemačkoj

Najava: Ministar Radulović u radnoj posjeti SR Njemačkoj
Datum objave: 23.10.2019 12:56 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović predvodiće delegaciju institucije na čijem je čelu 24. oktobra u Berlinu, kada će održati niz sastanaka sa predstavnicima njemačkog Bundestaga i Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj.

Radulović će sa njemačkim parlamentarcima i predstavnicima izvršne vlasti razgovarati na temu zaštite životne sredine, te potencijalnim projektima kada je u pitanju održivi razvoj i o turizmu.

Početak zvanične posjete rezervisan je za sastanak sa predsjednikom Odbora za turizam Bundestaga Sebastijanom Mincenmajerom i pet članova tog tijela, a zatim sa članovima Radne grupe za okolinu poslaničke frakcije Savez 90/Zeleni u Bundestagu.

Dogovoreni su i sastanci sa saveznom ministarkom za okolinu, zaštitu prirode i bezbjednost nuklearnih reaktora (BMU) Svenijom Šulce i zvaničan susret sa Zilvijom Kotling - Ul, predsjednicom Odbora za okolinu, zaštitu prirode i bezbjednost nuklearnih reaktora Bundestaga.

Obavještavamo medije da će snimci sastanaka i izjave biti obezbijeđene tokom dana, 24. oktobra 2019. na Vladinom serveru.