Мања слова Већа слова РСС
>

Јавна расправа о Нацрту Детаљног просторног плана за Јадранско-јонски аутопут са Стратешком процјеном утицаја на животну средину

Датум објаве: 03.08.2012 12:17 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Обавјештава се јавност да ће се у периоду од 03.08.2012. до 03.09.2012. године, одржати

ЈАВНА РАСПРАВА

О Нацрту Детаљног просторног плана за Јадранско-јонски аутопут са Стратешком процјеном утицаја на животну средину

Јавна расправа ће се одржати у организацији Министарства одрживог развоја и туризма.

Циљ Јавне расправе је да се на организован, структуиран и пријемчив начин стручна и лаичка јавност упозна са Детаљним просторним планом и предложеним планским рјешењима. Од Јавне расправе се очекује да подстакне стручњаке и ширу јавност да се укључе у процес расправе и дају конкретне приједлоге, мишљења и коментаре на Нацрт Детаљнио просторног плана.

У току јавне расправе, у сарадњи са Општином Никшић и Главним градом Подгорица биће организовани округли столови на којима ће Нацрт планског документа и Нацрт извјештаја о стратешкој процјени утицаја на животну средину бити презентирани од стране Обрађивача.

Јавна расправа ће бити реализована презентацијом Нацрта Детаљног Просторног Плана и дискусијом у вези са овим Нацртом кроз округле столове и то сљедећим редом:

Никшић 28.08.2012. године од 11-13 х, у Сали Скупштине Општине

Подгорица 30.08.2012. године од 11-13 х, Мултимедијална сала КИЦ-а „Будо Томовић“

Како би се обезбиједили оптимални услови за увид заинтересованих субјеката и давање евентуалних сугестија, примједби и сл. Нацрт планског документа и Нацрт Извјештаја о стратешкој процјени утицаја на животну средину ће бити доступан јавности током цијелог трајања јавне расправе у:

Министарству одрживог развоја и туризма, ИВ Пролетерске бригаде број 19, ИИИ спрат, канцеларија бр. 309, од 10 до 13 часова, као и у Секретаријатима за урбанизам општина Никшић, Котор и Даниловград, Пријестонице Цетиње и Главног града Подгорице, сваког радног дана од 10 до 13 часова.

Нацрт Детаљног просторног плана и Нацрт Извјештаја о стратешкој процјени утицаја на животну средину ће бити доступни и на Порталу Е-управе, а примједбе и сугестије могу се слати путем е-маил-а: јавна.расправа@мрт.гов.ме  или директно на архиву Министарства одрживог развоја и туризма.

Овдје можете да преузмете Нацрт Детаљног просторног плана и Нацрт Извјештаја о стратешкој процјени утицаја на животну средину.

01 Детаљни просторни план за Јадранско – јонски аутопут
02 Извјештај о стратешкој процјени утицаја на животну средину
03 Мреза насеља и центара
04 План намјене
05 План намјене
06 План намјене
07 План саобрацајне и остале инфраструктуре
08 План саобрацајне и остале инфраструктуре
09 План саобрацајне и остале инфраструктуре
10 План мјера услова и резима застите зивотне средине
11 План мјера услова и резима застите зивотне средине
12 План мјера услова и резима застите зивотне средине