Мања слова Већа слова РСС
>

Јавна расправа о Нацрту Просторног плана посебне намјене Националног парка “Ловћен” са Стратешком процјеном утицаја на животну средину

Датум објаве: 10.08.2012 07:00 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Обавјештава се јавност да ће се у периоду од 10.08.2012. до 10.09.2012. године, одржати

ЈАВНА РАСПРАВА

О Нацрту Просторног плана посебне намјене Националног парка “Ловћен” са Стратешком процјеном утицаја на животну средину

Јавна расправа ће се одржати у организацији Министарства одрживог развоја и туризма.

Циљ Јавне расправе је да се на организован, структуиран и пријемчив начин стручна и лаичка јавност упозна са Просторним планом посебне намјене и предложеним планским рјешењима. Од Јавне расправе се очекује да подстакне стручњаке и ширу јавност да се укључе у процес расправе и дају конкретне приједлоге, мишљења и коментаре на Нацрт просторног плана.

У току јавне расправе, у сарадњи са са Пријестоницом Цетиње и ЈП Национални паркови Црне Горе биће организовани округли столови на којима ће Нацрт планског документа и Нацрт извјештаја о стратешкој процјени утицаја на животну средину бити презентирани од стране Обрађивача.

Јавна расправа ће бити реализована презентацијом Нацрта просторног пана и дискусијом у вези са овим Нацртом кроз округле столове и то сљедећим редом:

Пријестоница Цетиње 04.09.2012. године од 11-13 х, у Пленарна сала Скупштине Пријестонице Цетиње
ЈП Национални паркови Црне Горе 06.09.2012. године од 11-13 х, у Управној згради НП"Скадарско језеро" у сали за састанке на Врањини

Овај плански документ захвата дијелове територије Пријестонице Цетиње и општина Котор и Будва. Како би се обезбиједили оптимални услови за увид заинтересованих субјеката и давање евентуалних сугестија, примједби и сл. Нацрт планског документа и Нацрт Извјештаја о стратешкој процјени утицаја на животну средину ће бити доступан јавности током цијелог трајања јавне расправе у:

Министарству одрживог развоја и туризма, ИВ Пролетерске бригаде број 19, ИИИ спрат, канцеларија бр. 309, од 10 до 13 часова, као и у Секретаријатима за урбанизам Пријестонице Цетиње и општина Котор и Будва, сваког радног дана од 10 до 13 часова.

Нацрт Детаљног просторног плана и Нацрт Извјештаја о стратешкој процјени утицаја на животну средину ће бити доступни и на Порталу Е-управе, а примједбе и сугестије могу се слати путем е-маил-а: јавна.расправа@мрт.гов.ме  или директно на архиву Министарства одрживог развоја и туризма.

Овдје можете да преузмете Нацрт Детаљног просторног плана и Нацрт Извјештаја о стратешкој процјени утицаја на животну средину. 

01 Нацрт Просторног плана посебне намјене Националног парка Ловћен
02 Извјештај о стратешкој процјени утицаја на животну средину
03 Детаљна разрада Дуб, Кук, Цетиње - јун 2012
04 Детаљна разрада Ивана корита - јун 2012
05 Детаљна разрада Мајстори - јун 2012
06 План намјене - нацрт - јун 2012
07 Инфраструктура - планирано - нацрт - јун 2012