Мања слова Већа слова РСС
>

ЈАВНА РАСПРАВА о Нацрту Просторног плана посебне намјене Националног парка ''Проклетије'' и Нацрту Извјештаја о стратешкој процјени утицаја на животну средину

Датум објаве: 18.05.2018 14:57 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Обавјештава се јавност да ће се у периоду од 19.05.2018.године 
до 04.06.2018. године, одржати 

ЈАВНА РАСПРАВА

о Нацрту Просторног плана посебне намјене Националног парка ''Проклетије'' и 
Нацрту Извјештаја о стратешкој процјени утицаја на животну средину

Циљ јавне расправе је да се стручна и лаичка јавност упозна са Нацртом Просторног плана посебне намјене Националног парка ''Проклетије'' и предложеним планским рјешењима и Нацртом извјештаја о стратешкој процјени утицаја на животну средину.

Од Јавне расправе се очекује да подстакне стручњаке и ширу јавност да се укључе у процес расправе и дају конкретне предлоге, мишљења и коментаре на Нацрт Просторног плана посебне намјене Националног парка ''Проклетије'' и Нацрт извјештаја о стратешкој процјени утицаја на животну средину.

У току јавне расправе, у сарадњи са општинама Плав и Гусиње, биће организовани округли столови на којима ће Нацрт планског документа и Нацрт извјештаја о стратешкој процјени утицаја на животну средину бити презентирани од стране обрађивача.

Округли столови ће се одржати у:

Плаву 01.06.2018. године од 11-13 х у сали Дома културе
Гусињу 01.06.2018. године од 15-17 х у сали Дома културе

Како би се обезбиједили оптимални услови за увид заинтересованих субјеката и давање евентуалних сугестија и примједби, Нацрт планског документа и Нацрт Извјештаја о стратешкој процјени утицаја на животну средину ће бити доступан јавности током цијелог трајања јавне расправе у:

Министарству одрживог развоја и туризма, Подгорица, ИВ Пролетерске бригаде број 19, ИИИ спрат, канцеларија бр. 303, од 10 до 13 часова, као и у секретаријатима за урбанизам локалних самоуправа, сваког радног дана од 11 до 13 часова.

Нацрт планског документа и Нацрт Извјештаја о стратешкој процјени утицаја на животну средину ће бити доступни и на сајту Министарства одрживог развоја и туризма /www.мрт.гов.ме/, а примједбе и сугестије могу се слати путем е-маил-а: јавна.расправа@мрт.гов.ме или директно на архиву Министарства одрживог развоја и туризма, ИВ пролетерске 19 у Подгорици, закључно са 04.06.2018. године.