Manja slova Veća slova RSS
>

Javna rasprava o Nacrtu zakona o uspostavljanju okvira za zaštitu morske sredine, u periodu od 11. marta do 01. aprila 2019. godine.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o uspostavljanju okvira za zaštitu morske sredine, u periodu od 11. marta do 01. aprila 2019. godine.
Datum objave: 11.03.2019 07:14 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Na osnovu člana 12 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija („Službeni list CG“, broj 041/18), Ministarstvo održivog razvoja i turizma upućuje

JAVNI POZIV

Naučnoj i stručnoj javnosti, naučnoistraživačkim ustanovama i ustanovama visokog obrazovanja, privrednim subjektima, nevladinim organizacijama, građanima i svim zainteresovanim subjektima, za učešće u javnoj raspravi o Nacrtu zakona o uspostavljanju okvira za zaštitu morske sredine, u periodu od 11. marta do 01. aprila 2019. godine.

Javna rasprava se sprovodi dostavljanjem primjedbi, predloga i sugestija u pisanom i elektronskom obliku, kao i organizovanjem okruglog stola.

Primjedbe, predlozi i sugestije dostavljaju se Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Direktoratu za klimatske promjene i mediteranske poslove, IV Proleterske br. 19, 81 000 Podgorica, u pisanom obliku putem pošte ili lično ili u elektronskom obliku na e-mail adresu javna.rasprava@mrt.gov.me,  na Obrascu broj 4: „Primjedbe, predlozi i sugestije“, koji je sastavni dio Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija.

Okrugli sto biće organizovan u srijedu, 27. marta 2019. godine, s početkom u 10 časova, u multimedijalnoj sali na prizemlju Ministarstva održivog razvoja i turizma, IV Proleterske br. 19, 81 000 Podgorica.

Javni poziv objavljuje se na internet stranici Ministarstva održivog razvoja i turizma: www.mrt.gov.me i portalu e-Uprave.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma će sačiniti izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi, koji će objaviti na svojoj internet stranici i portalu e-Uprave, u roku od 15 dana od dana završetka javne rasprave.

- Nacrt zakona o uspostavljanju okvira za zaštitu morske sredineObrazloženje nacrta zakonaNacrt RIA Nacrta zakona,
- Javni poziv
Program Javne rasprave o Nacrtu zakona o uspostavljanju okvira za zaštitu morske sredine
Obrazac 4: „Primjedbe, predlozi i sugestije“