Мања слова Већа слова РСС
>

Јавна расправа о Нацрту закона о заштити од јонизујућих зрачења, радијационој и нуклеарној сигурности и безбједности

Јавна расправа о Нацрту закона о заштити од јонизујућих зрачења, радијационој и нуклеарној сигурности и безбједности
Датум објаве: 28.03.2019 11:20 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


На основу члана 12 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија („Службени лист ЦГ“, број 041/18), Министарство одрживог развоја и туризма упућује

ЈАВНИ ПОЗИВ

Научној и стручној јавности, научно-истраживачким установама и установама високог образовања, привредним субјектима, невладиним организацијама, грађанима и свим заинтересованим субјектима, за учешће у јавној расправи о Нацрту закона о заштити од јонизујућих зрачења, радијационој и нуклеарној сигурности и безбједности, у периоду од 28. марта до 7. маја 2019. године.

Јавна расправа се спроводи достављањем примједби, предлога и сугестија у писаном и електронском облику, као и организовањем округлог стола и јавне трибине.

Примједбе, предлози и сугестије достављају се Министарству одрживог развоја и туризма, Директорату за животну средину, ИВ Пролетерске бр. 19, 81 000 Подгорица, у писаном облику путем поште или лично или у електронском облику на е-маил адресу јавна.расправа@мрт.гов.ме,  на Обрасцу број 4: „Примједбе, предлози и сугестије“, који је саставни дио Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија.

Округли сто биће организован у четвртак 25. априла 2019. године у сарадњи са Привредном комором Црне Горе, с почетком у 9 часова, у сали Привредне коморе, док ће се јавна трибина одржати у понедјељак 6. маја 2019. године с почетком у 9 часова у мултимедијалној сали на приземљу Министарства одрживог развоја и туризма, ИВ Пролетерске бр. 19, 81 000 Подгорица.

Јавни позив објављује се на интернет страници Министарства одрживог развоја и туризма: www.мрт.гов.ме  и порталу е-Управе.

Министарство одрживог развоја и туризма ће сачинити извјештај о спроведеној јавној расправи, који ће објавити на својој интернет страници и порталу е-Управе, у року од 15 дана од дана завршетка јавне расправе.

- Нацрт закона о заштити од јонизујућих зрачења, радијационој и нуклеарној сигурности и безбједности;
- Образложење нацрта закона;
- Нацрт РИА обрасца за нацрт закона;
- Јавни позив;
- Програм јавне расправе о Нацрту закона о заштити од јонизујућих зрачења; радијационој и нуклеарној сигурности и безбједности
- Образац 4: „Примједбе, предлози и сугестије“