Manja slova Veća slova RSS
>

Odluka o izboru člana Radne grupe za izradu Nacrta zakona o zaštiti prirode

Datum objave: 09.03.2015 15:04 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


U skladu sa članom 14 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG“ broj 07/12), i u skladu sa javnim pozivom koji je upućen nevladinim organizacijama u cilju određivanja predstavnika Radne grupe za izradu Nacrta zakona o zaštiti prirode, Ministar održivog razvoja i turizma donosi:

ODLUKU

da se za člana Radne grupe za izradu Nacrta zakona o zaštiti prirode odredi Radosav Rako Nikčević, predstavnik NVO “Zeleni Crne Gore“.

Obrazloženje:

Na Javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje kandidata u sastav Radne grupe za izradu Nacrta zakona o zaštiti prirode, objavljenog dana 19.02.2015. godine, nevladina organizacija “Zeleni Crne Gore“ predložila je kandidata Radosava Raka Nikčevića.

Uvidom u dostavljenu dokumentaciju utvrđeno je da NVO “Zeleni Crne Gore“ ispunjava uslove propisane Uredbom o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija. Takođe je utvrđeno da predloženi kandidat ispunjava sve uslove javnog poziva (crnogorski je državljanin, sa prebivalištem u Crnoj Gori; posjeduje iskustvo iz oblasti zaštite prirode; nije član političke partije, javni funkcioner, državni službenik odnosno namještenik u organu državne uprave).

Kako je članom 14 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija propisano da će se za člana radnog tijela izabrati onaj kandidat za koga je dostavljeno najviše predloga nevladinih organizacija, odlučeno je kao u dispozitivu odluke.