Мања слова Већа слова РСС
>

Одлука о избору невладине организације која ће бити ангажована на припреми националног извјештаја ка Конвенцији Уједињених нација о борби против дезертификације

Одлука о избору невладине организације која ће бити ангажована на припреми националног извјештаја ка Конвенцији Уједињених нација о борби против дезертификације
Датум објаве: 29.09.2017 10:41 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


На основу члана 14 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ“, број 07/12), Министар одрживог развоја и туризма доноси


ОДЛУКУ 
о избору невладине организације која ће бити ангажована на припреми националног извјештаја ка Конвенцији Уједињених нација о борби против дезертификације

За припрему националног извјештаја ка Конвенцији Уједињених нација о борби против дезертификације изабрана је невладина организација “Протецтион оф Енвиронмент анд Соил – ПроЕС” из Подгорице.

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ
Министарство одрживог развоја и туризма упутило је 08.06.2017.године јавни позив невладиним организацијама за подношење писма интересовања за припрему националног извјештаја ка Конвенцији Уједињених нација за борбу против дезертификације (Унитед Натионс Цонвентион то Цомбат Десертифицатион). 

Наиме, Црна Гора је ратификовала Конвенцију Уједињених нација о борби против дезертификације (УНЦЦД) 2007.године и тиме је преузела обавезу спровођења и извјештавања о испуњавању обавеза из Конвенције у складу са њеним циљевима, а све у циљу одрживог управљања земљиштем и превенције деградације земљишта. Рок за подношење Националног извјештаја Секретаријату Конвенције је јун 2018.године.

Министарство одрживог развоја и туризма Црне Горе као Министарство надлежно за УНЦЦД и надлежно тијело за извјештавање има могућност да предложи националну институцију/невладину организацију која ће бити ангажована на припреми националног извјештаја.

По истеку рока од 8 дана од дана објављивања позива за достављање писма интересовања, утврђено је да се на јавни позив пријавила једна невладина организација, и то невладина организација „ПроЕС“, из Подгорице.

Увидом у достављену документацију утврђено је да невладина организација “ПроЕС” испуњава услове јавног позива за подношење писма интересовања за припрему националног извјештаја ка Конвенцији Уједињених нација за борбу против дезертификације, на основу чега је одлучено као у диспозитиву одлуке.