Manja slova Veća slova RSS
>

Održan okrugli sto na temu „Domaći proizvodi u turističkoj ponudi – u susret ljetnjoj sezoni

Održan okrugli sto na temu „Domaći proizvodi u turističkoj ponudi – u susret ljetnjoj sezoni
Datum objave: 12.04.2017 14:18 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Okrugli sto na temu „Domaći proizvodi u turističkoj ponudi – u susret ljetnjoj sezoni“ održan je u utorak, 11. aprila u Podgorici, u organizaciji Montenegro biznis alijanse (MBA), Glavnog grada Podgorica, Ministarstva održivog razvoja i turizma i Ministarstva poljoprivrede.

Okruglom stolu prisustvovali su predstavnici organizatora, predstavnici poljoprivrednih proizvođača iz različitih sektora (mljekarstvo, voćarstvo, povrtarstvo, proizvođači mesa) i predstavnici turističke privrede.

Zvonko Saveljić, rukovodilac u Direkciji za posebne oblike turizma u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, naglasio je punu podršku Ministarstva ovakvim događajima i inicijativama. Veća podrška našim proizvođačima i plasmanu njihovih proizvoda za potrebe turista znači supstituciju našeg uvoza, kao i bolju promociju naše gastronomske ponude i turizma Crne Gore, što dovodi do bolje pozicioniranosti Crne Gore kao turističke destinacije na Mediteranu, naveo je Saveljić u svom izlaganju.

U drugom dijelu događaja, održan je Sajam poljoprivrednih proizvoda na Trgu nezavisnosti u Podgorici, na kome su poljoprivredni proizvođači predstavili svoje proizvode, što je izazvalo veliku pažnju i posjećenost od strane zainteresovanih građana.