Manja slova Veća slova RSS
>

Održan okrugli sto za stručnu javnost povodom Predloga Zakona o planiranju i izgradnji

Održan okrugli sto za stručnu javnost povodom Predloga Zakona o planiranju i izgradnji
Datum objave: 20.04.2017 10:45 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Okrugli sto za stručnu javnost o Predlogu Zakona o planiranju i izgradnji održan je danas u
prostorijama Privredne komore Crne Gore.

Okruglom stolu prisustvovali su predstavnici struke ispred Privredne komore Crne Gore, Inženjerske komore, Unije poslodavaca, lokalnih uprava, privatnog sektora, kao i poslovnih organizacija Montenegro biznis alijanse i Američke privredne komore.

U uvodnom izlaganju, ministar Radulović je ukratko još jednom predstavio najznačajnije novine u Predlogu Zakona i samom pristupu tokom izrade Predloga. Radulović je napomenuo i da smatra da će novim Zakonom lokalne samouprave imati veće ingerencije, a projektne kompanije više posla. Takođe, naglasio je da je veoma važno uspostaviti sistem personalizovane odgovornosti za stanje u prostoru, što će novi Zakon omogućiti nizom novih rješenja, kako u oblasti planiranja, tako i u oblasti izgradnje. Naglasio je da je, uz pitanje odgovornosti, osnovna težnja novog zakonskog rješenja izrada kvalitetnije planske dokumentacije, kvalitetnije izvođenje radova i dostizanje naprednijeg sistema nadzora i kontrole u oblasti izgradnje.

Tokom okruglog stola, koji je trajao oko 5 sati, ministar Radulović je saslušao sugestije i kritike od strane stručne javnosti povodom Predloga Zakona i detaljnije pojasnio određena rješenja. Konstruktivne kritike pristigle su iz privatnog i državnog sektora, a ministar Radulović je naglasio da je otvoren za sve konkretne predloge koji mogu unaprijediti Zakon, kao i da je zadovoljan konstruktivnom raspravom na okruglom stolu.