Manja slova Veća slova RSS
>

Nastavak dobre saradnje Ministarstva održivog razvoja i turizma i Razvojne banke Savjeta Evrope

Nastavak dobre saradnje Ministarstva održivog razvoja i turizma i Razvojne banke Savjeta Evrope
Datum objave: 19.05.2017 10:43 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović sastao se sa vice-guvernerkom Razvojne banke Savjeta Evrope (CEB), Rose Marijom Sanchez-Yebra Alonso. Sastanku je prisustvovao i Marko Čanović, direktor Direktorata za razvoj stanovanja. Sagovornici su izrazili obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i komunikacijom između dvije institucije, s obzirom na to da je CEB već finansirao neke projekte Ministarstva održivog razvoja i turizma.


Fokus sagovornika bio je saradnja na projektu „1000+ stanova“, koji je već dva puta uspješno sproveden od strane Ministarstva, odnosno Direktorata za razvoj stanovanja, uz podršku CEB-a. Vice-guvernerka Alonso pohvalila je dosadašnju realizaciju projekta koji je podržala navodeći da je veoma zadovoljna što se u Crnoj Gori sprovodi projekat koji građanima omogućava rješavanje stambenog pitanja pod veoma povoljnim uslovima. Takođe, naglasila je da je CEB otvorena za razgovor i podršku realizaciji novog projekta „1000+“ koji je predviđen za ovu godinu. 

Marko Čanović je predstavio novi koncept projekta „1000+“ koji podrazumijeva ponudu već izgrađenih stanova, što će donijeti novi kvalitet i unaprijediti ponudu. Ministar Radulović naveo je da je projekat „1000+“ jedan od projekata koji imaju veliki uticaj na društvo i koji rješava jednu od najbitnijih potreba građana. 

U zaključku sastanka sagovornici su najavili nastavak dobre saradnje i komunikacije, kao i saradnju na novim projektima u oblasti održivog turizma, zaštite životne sredine, klimatskih promjena i tretmana komunalnog otpada.