Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: Ministar Radulović sastao se sa predstavnicima Tui Rusija

Saopštenje: Ministar Radulović sastao se sa predstavnicima Tui Rusija
Datum objave: 19.05.2017 13:05 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo održivog razvoja i turizma


Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović sastao se sa Tarasom Demurom, izvršnim direktorom TUI Rusija, Sinanom Acarom, generalnim menadžerom za Crnu Goru i Hrvatsku i Danicom Kažanegrom iz TA Gulliver, partnera TUI Rusije u Crnoj Gori. Sastanku je prisustvovao i Igor Jovović, ambasador Crne Gore u Rusiji.

Tokom sastanka, ministar Radulović istakao je da gotovo četvrtinu inostranih turista koji posjećuju Crnu Goru čine ruski turisti, te da se taj broj povećava iz godine u godinu, kao i da očekuje važan iskorak u pogledu rasta broja turista, budući da su i druge TUI grupacije iskazale interesovanje za Crnu Goru, dodajući da su neke od njih zakupile hotele u našoj zemlji. On je istakao zadovoljstvo povodom povratka TUI-a u našu zemlju, koji je, prema njegovim riječima, nekada bio najveći turoperator u Crnoj Gori.

Predstavnici TUI Rusija prezentovali su svoje poslovne aktivnosti i potvrdili zainteresovanost turista sa ovog tržišta za turističku ponudu Crne Gore. Kako su istakli, Crna Gora je već par godina uvrštena u njihovu ponudu, te u narednom periodu planiraju aktivnosti koje bi rezultirale povećanjem broja posjeta ruskih turista našoj zemlji. Oni su tim povodom ministru Raduloviću predstavili inicijativu za uspostavljanje saradnje između TUI Rusija i Vlade.

Ministar Radulović izrazio je zadovoljstvo navedenom inicijativom, te od predstavnika TUI Rusija zatražio potencijalne koncepte i predloge modela za nastavak saradnje.