Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Студијска група медија из Скандинавије борави у Црној Гори

Саопштење: Студијска група медија из Скандинавије борави у Црној Гори
Датум објаве: 12.09.2017 11:58 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


У организацији Националне туристичке организације Црне Горе, ХГ Будванска ривијера и туристичке агенције Гулливер Монтенегро из Будве, представници тур-оператора ТУИ Нордиц и новинари из четири скандинавске земље, Данске, Шведске, Норвешке и Финске, бораве у студијској посјети нашој дестинацији, у периоду од 10-17. септембра.

Подсјећамо да је ТУИ Нордиц од ове године у своју понуду уврстио посебне аранжмане за Црну Гору и у периоду од средине маја до октобра, једном седмично реализује чартер летове из Штокхолма, Осла, Копенхагена и Хелсинкија.

Током посјете новинари бораве у хотелу „Александар“ у Будви који, сходно уговореној сарадњи ХГ Будванска ривијера са испоставом групације ТУИ за Нордијске земље, од ове сезоне функционише према концепту „Блуе стар“ хотела и дочекује госте из Скандинавије, од краја маја до почетка октобра ове године.

Поред понуде Будве, новинари и представници овог тур-оператора биће у прилици да се упознају и са понудом осталих приморских градова и пријестонице Цетиње, путем организованих излета до Вирпазара, Ријеке Црнојевића, музеја на Цетињу. Такође, планиран је обилазак Тивта и наутичког насеља Порто Монтенегро, вожња бродом Бококоторсим заливом уз обилазак Госпе од Шкрпјела, Пераста и Котора, као и излети до Бара и Улциња. Посјету су подржале и локалне туристичке организације Будве и Котора.

„Црна Гора је потенцијално најузбудљивија дестинација за одмор у 2018. години. Слично Хрватској, има беспрекорну обалу, предивну природу, културно наслијеђе под заштитом УНЕСЦО-а и одличну хотелску понуду за туристе из нордијских земаља. Осим тога, можете добити одмор из снова по веома приступачној цијени. Добро позната некима, а потпуно непозната већини, ова предивна земља ће ускоро бити нова звијезда на туристичкој мапи. Ми смо препознали огроман раст у туризму ове области, са добрим разлогом. Црна Гора има свој посебни шарм, занимљиву историју и може понудити све што наши нордијски туристи желе. Немам сумње да ће ускоро постати омиљена дестинација међу нашим гостима“, изјавила је Нора Аспенгрен, ПР менаџер ТУИ Нордиц-а.

„Како наши туристи све више траже дестинације попут Црне Горе и Хрватске, ТУИ групација види велики потенцијал у развоју ове области и инвестира у будућност Црне Горе као дестинације за одмор. Тренутно ТУИ има у понуди пет дестинација у Црној Гори (Будва, Бечићи, Петровац, Свети Стефан и Порто Монтенегро), 23 хотела и неколико апартмана, као и летове из Хелсинкија, Копенхагена, Штокхолма и Осла, у периоду од 20. маја до 30. септембра 2018. године“, додала је она.


За више информација о аранжманима ТУИ Нордиц за Црну Гору можете контактирати Нору Аспенгрен, ПР менаџера, +47 906 36 063, нора.аспенгрен@туи.но